A deákvári játszótér sorsáról kérdezik a lakókat

Rozmaring Sándor, a 10-es választókerület önkormányzati képviselője, a Facebookon kérdezi meg a Deákváron élőket a Deákvári főút – Radnóti út kereszteződéséhez közel eső (szolgáltatóházak előtt lévő) játszótér jelenlegi működéséről, esetleges áthelyezéséről és a terület új funkcióra történő átalakításáról.

Mint ismeretes a korábbi önkormányzati ciklus ideje alatt döntés született arról, hogy ezt a játszóteret áthelyezik a Fürj utcába. Végül azonban ebből nem lett semmi.

„Többen emlékezhetnek rá, hogy a választókerületet az előző önkormányzati ciklusban képviselő Balkovics Péter úr már kezdeményezte a játszótér áthelyezését a Fürj utca mentén lévő tömbbelsők egyikébe, de az ott élők ezt nem támogatták. A játszótérrel kapcsolatos aggályok nem szűntek meg. Ezért, lakossági kezdeményezésre, ismét napirendre tűztük, hogy a játszótérnek új, megfelelőbb helyet keressünk, a helyén pedig esetleg, egy kis közösségi teret alakítsunk ki” – írja Rozmaring Sándor.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Több, mint 50 ezer szavazat: Vácon is lesz okos zebra

A játszótér játékai a Munkácsy-parkba kerülhetnének, ezzel egy zöldövezeti, zárt játszóhelyet biztosíthatnának a legkisebbeknek – írja.

Úgy gondolja, hogy a játszótér jelenlegi helyén pedig egy kis találkozópontot lehetne kialakítani, teret adva ezzel minden korosztálynak arra, hogy a napi vásárlás és ügyintézés közepette megpihenhessenek vagy leülhessenek egy kis beszélgetésre, ha ismerőssel futnak össze a környéken.

A városatya arra kéri ezért, hogy a játszótér közvetlen környezetében élőket, május 16-ig, a hozzájuk eljuttatott kérdőívek kitöltésével és a kérdőíven szereplő helyek egyikére történő eljuttatásával vagy akár a kérdőív kitöltésével és elektronikus visszaküldésével, mondjanak véleményt az ügyben, hogy azt megismerve dönthessenek a játszótér sorsáról! ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments