A képregények csodálatos világa egy karnyújtásnyira tőlünk

Egy klasszikus képregény még hiányzik a gyűjteményedből? Kíváncsi vagy Pókember, Batman, Superman vagy éppen Hellboy legújabb kalandjaira? Bármelyiket választod a legjobb helyen jársz, akkor is érdemes végig böngészned kínálatunkat, ha egy európai, japán vagy magyar különlegességet keresel – írja a Képregény Market honlapja. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy az ország legnagyobb képregényválasztéka ma Vácon található. Tulajdonosa 35 éve él Vácon, és a könyvkereskedelemből nyergelt át a képregények világába. Pont jókor!

„A képregény az irodalom és a képzőművészet sajátos keveréke, amit gyakran a kilencedik művészetnek neveznek, egymás után következő képek sorozata, amelyek egy történetet mesélnek el” – írja a Wikipédia. Pár évvel ezelőtt a képregények ismét nagyon népszerűek lettek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Hogy ez a Marvel filmeknek, vagy az Agymenők sorozatának köszönhető, azt nem lehet tudni.

„A vásárlóink zöme a 30-50-es korosztályból kerülnek ki, nem feltétlenül a fiatalok műfaja, persze nagyon sok olyan képregény is található ami kimondottan gyerekeknek való, de általánosságban elmondható hogy a megjelent képregények nagy része felnőtteknek szól. Gondoljunk csak Batman sötét, komor hangulatára – mondja.

Tamás pavilonja ma is a Széchenyi utcában áll, ahol könyvek árusításával foglalkozott. Eredeti szakmája finommechanikai műszerész, de könyvszeretete miatt hamar pályaelhagyó lett. Mindig is foglalkozott képregényekkel, de az áttörést 3 évvel ezelőtt indított webshopja hozta.


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments