A paphegyi fűrészüzem újraindítását célzó projekt fejeződött be Szokolyán

Az Erdőpartner Kft a Pénzügyminisztérium támogatásával újraindította a paphegyi fűrészüzemet egy 1020  négyzetméteres csarnok, valamint egy nagy teljesítményű Primultini szalagfűrészgép és tartozékainak komplett felújításával. A projekthez biztosított vissza nem térítendő támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi támogatás.

A verőcei székhelyű Erdőpartner Kft 2019. szeptember 17-én megkezdte és 2021. április 30-án befejezte a paphegyi fűrészüzem újraindítását célzó projektjét. A Pénzügyminisztérium által biztosított 39,58 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást a társaság a korábban is fűrészüzemi tevékenységet szolgáló, 1020 négyzetméter összterületű ipari csarnok teljes felújításához használta fel. A projekt részeként felújításra és üzembe került egy nagy teljesítményű Primultini rönkhasító fűrészgép. A műszakonként 30-100 köbméter fűrészárú előállítására is képes szalagfűrész mellett a csarnokba kerül egy Spaltfix 450 típusú hasító gép, amely a társaság eddigi tevékenységét, a kalodás tűzifa előállítást szolgálja. A beruházás Szokolya külterületén, a Királyréti kisvasút „Paphegy” megállójánál elhelyezkedő telepen valósult meg. A kivitelező a Multidimenzió Kft volt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

A „Mikro-, kis-  és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén” című pályázati kiírás alapján támogatott beruházás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az Erdőpartner Kft, mint erdőgazdálkodó társaság által letermelt börzsönyi keményfa legalább 30%-a magasabb feldolgozottsági szintű termékként hagyja el Szokolyát, mint eddig. A projekt jól kiegészíti a társaság szálaló üzemmódra történt áttérésének környezeti és gazdasági eredményeit, továbbá növelni fogja a telephely munkavállalóinak számát. A projekt befejezésekor egy fővel már nőtt a létszám, az üzem termelésének folyamatos, kereslethez igazodó emelésével arányosan pedig további létszámbővítésre is sor kerül. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments