Egyéni hibák okozták a vereségünket Újpesten

Az NB III, Közép-csoportjának 33. fordulójában a Vác FC 3–2-re kikapott az Újpest II vendégeként. Hosszú idő után első alkalommal rendeztek nézők előtt bajnoki mérkőzéseket ezen a hétvégén, igaz, Újpesten kis létszámú közönség volt kíváncsi a két együttes bajnokijára – persze, a nagy szél és az ezzel járó hűvös időjárás sem volt kimondottan szurkolóbarát – írja a vacfc.com.

Több ismerőst köszönthettünk az Újpest II keretében, hiszen a kezdőcsapatukban szereplő Hajnal Balázs, Katona Mátyás, míg a cserék közül Lefler Benjamin az előző szezonban még a Vác FC-t erősítette.

Sóron lövése volt az első, amit feljegyezhettünk a találkozón, támadónk lövése nem sokkal ment fölé a 3. percben. Két perccel később Hajnal kotort kapura közelről egy labdát, Halasi bravúrral tolta ki azt a sarokból. A 19. minutumban Sóron ugratta ki remekül a leshatáron Magost, jobboldali támadónk kapura tört, de hosszan tolta meg a labdát, így odalett a nagy helyzet. Hiába játszottunk ekkor mezőnyfölényben, sajnos a vezetést a hazaiak szerezték meg a 39. percben. Hegedűs Márk indította Katona Mátyást, aki befelé tolta a labdát, majd közelről a lécre lőtt, a kipattanót azonban Mucsányi szedte össze, a támadó egy csel után pedig a hálóba bombázott (1–0). Négy perccel később Nagy Gábor veszítette el a labdát, Mucsányi passzával aztán Katona ugrott ki és 14 méterről, ballal Halasi kapujába lőtt (2–1). A játékrész végén még Sóron távoli lövése ment el nem sokkal a kapu mellett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

A szünet után viszonylag gyorsan sikerült szépítenünk. Az 53. percben Magos kényszerítőzött Tordával, a visszakapott labdával nagy helyzetbe került a büntetőterületen belül, amikor Fehér fellökte. A jogos büntetőt Gergely Péter a jobb alsó sarokba lőtte (2–1). Sajnos a szépítés nem hozott fel minket, az újpestiek kontrái hordoztak veszélyt magukban – elsőként Mucsányi lövését hárította Halasi, majd Nagy Zsombor vétette el a labdát nagy helyzetben, végül Hegedűs szabadrúgását hárította kapusunk. Aztán sikerült kiszabadulnunk a szorításból, a 68. percben Nagy Zoltán szögletét Szalánszki fejelte nem sokkal fölé. Egy hiba aztán megpecsételte sorsunkat, a 75. percben Hajnal jobbról előreívelt labdájára Halasi kimozdult, de megtorpant, miközben Nagy Gábor is kapusára várt – a meg nem értésből az lett, hogy a csereként beállt Kenyeres odaugrott és az üresen maradt hálóba emelt (3–1). A szépítésre még futotta erőnkből a hajrában, a 92. percben Cemal tört be a 16-oson belülre a bal szélen, az egyik hazai védő buktatta – az ismételten jogos 11-est Rusvay a jobb sarokba lőtte (3–2).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A vereség miatt szerencsére nem kerültünk sokkal rosszabb helyzetbe, a többi eredmény alakulása miatt a bajnokság 14. helyén állunk. Nincs megállás, szerdán újabb mérkőzés vár ránk, amikor a korábbról elhalasztott meccsen a Körösladányt látjuk vendégül – az hamarosan eldől, hogy hol.

Csank János: „A nagy szélben lejátszott mérkőzés első félidejében voltak lehetőségeink, de háromszor is sajnos hibáztunk. A szünet után újabb gólt kaptunk egy megértési hibából – összességében nem éreztem azt, hogy itt nyerhetnénk. Jönnek azonban a további meccsek, olyanok, amelyeken pontot, pontokat kell szereznünk.” (Fotó: Daru Andrea) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments