Elkezdődtek a zöld ház állagmegóvási munkálatai

A kormányzati késlekedés miatt a város önerőből indította el a Március 15. tér 10. szám alatti barokk műemlék épület homlokzatának és tetőszerkezetének felújítását – írja a vac.hu.

A Közbeszerzési Munkacsoport döntött az ezzel kapcsolatos közbeszerzés kiírásáról, két héttel később pedig győztest is hirdetett. A kivitelező korábban is dolgozott az épületen. A munkára a költségvetésben elkülönített forrás áll rendelkezésre.

A „zöld házként” is ismert egykori piarista székházat az előző városvezetői érában szociális bérlakásként hasznosították, az épület felújítása azonban évtizedek óta húzódott. Egy 2013-as csőtörést követően vált veszélyessé az ingatlan állapota, amelyet a korábbi vezetés ennek ellenére sem rendezett megnyugtatóan.

Az épület a tervek szerint a Vác számára megítélt 4 milliárdos turizmusfejlesztési projekt keretén belül újult volna meg. Azonban a 2017-es kormányhatározatban rögzített összeget négy év alatt sem folyósította az állam, miközben egy megyei kormányhivatali osztály ezt figyelmen kívül hagyva százmilliós bírságot helyezett kilátásba az épület állapota miatt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Testületi döntés a Karacs-torzó rendezése érdekében

A város nem várt tovább az ígérgetésre. A felelős gazdálkodás részeként, a már közel egymilliárd forintnyi bevételkiesést és elvonást eredményező kormánydöntések ellenére saját forrásból, a bérlakások eladásából befolyt bevételekből valósítja meg a várhatóan több tíz milliós nagyságrendű munkálatokat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments