Érthetetlenül drága városüzemeltetési szolgáltatásokra szerződtek az előző vezetés alatt

Százmilliókat is bukhatott Vác az előző városvezetés idején a Harmat Kerttel kötött szerződések miatt. A közvetítő tevékenységeket végző vállalkozó jelentős árkülönbséggel végezte(tte) a munkákat a jelenlegi állapotokhoz képest – írja a vac.hu.

A Fidesz-KDNP-s vezetés által szentesített, a város számára rendkívül előnytelen szerződés felbontása után mára már több olyan vállalkozóval dolgoztat a város, aki korábban a fővárosi cég közvetítésével jóval drágábban végezte a munkát.

A Harmat Kert Kft. a szerződése szerint 6.286 forintért szállíthatta a homokos kavics köbméterét a városnak. A szerződésbontás után a város ugyanezt csaknem feleennyiért tudja megtenni, pedig az építőanyagok árai folyamatosan emelkedtek.

A fák ifjítását mérettől függően, darabonként 5-125 ezer forintért vállalta a Pető Tibor alpolgármestersége idején Vácra érkező cég. Ezt a feladatot a Váci Városfejlesztő önerőből, a jelenlegi vezetés alatt beszerzett emelőkosaras autóval végzi. Jól mutatja az ágdaráló esete azt, hogy mennyire pazarló volt a szerződés:

Vác 2018-2019-ben 11 és fél millió forintot költött az ágdarálással összefüggésben megrendelt szolgáltatásokra, a jelenlegi vezetés alatt 7 millió forintért vásárolt ágdarálót, amely nem a külső vállalkozók vagyonát, hanem a városét gyarapítja.

Vác jelenlegi vezetése elkötelezett a város vagyonának megóvása és gyarapítása iránt. Az ilyen és ehhez hasonló, az előző ciklusokban kötött pazarló szerződéseket, ahol a jogszabályi környezet lehetővé tette, megszüntették, az új szerződéseket pedig a város érdekeit szem előtt tartva kötötték meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments