Evezés: Galambos Péter aranyérmes Zágrábban

A könnyűsúlyú egypárban Európa-bajnoki címvédő Galambos Péter aranyérmes lett szombaton az evezősök zágrábi világkupaversenyén – írja az MTI.

A viadal eredményközlője szerint az olimpiai programban nem szereplő versenyszámban heten neveztek, és Galambos – a pénteki előfutamában aratott fölényes győzelmet követően – a szombati A döntőben magabiztosan utasította maga mögé riválisait. Köztük a szám másik magyar indulóját, Szigeti Rolandot, aki a hatodik helyen ért célba.

„Nehezebb futamnak éreztem, mint amilyennek kívülről kinézett. De jó erőben voltam és végigdaráltam a pályát! A rajtom átlagosan sikerült, és a német sráccal fej-fej mellett jöttünk az első pár száz méteren. Csak rá figyeltem, s közben el is csúsztunk a mezőny többi tagjától.

Ezt követően arra törekedtem, hogy az élen maradjak és növelni tudjam az előnyömet. Lassú, de folyamatos ütemben sikerült meglógnom kb. 1600 méterig.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

A finishez érve – ahogy vártam – , érkezett hátulról a támadás. A szlovák fiú begyújtotta a rakétákat és rohamtempóban közeledett a németre. Nagy csata eredményeként zárkózni kezdtek hozzám, de szerencsére kitartott nálam a power, így az első dudaszó nekem szólhatott a célban” – írta Galambos Péter a verseny után a közösségi oldalán.

Gratulálunk az újabb szép eredményhez! (Fotó: Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments