Foci: a szünet után fordítottunk és a sikerrel bent maradtunk az NB III-ban!

Az NB III Közép-csoportjának 38., utolsó fordulójában a Vác FC 2–1-re legyőzte a Szegedi VSE-t. Mint ismeretes, nagy téttél bíró találkozóra került sor a Közép-csoport utolsó, 38. fordulójában, amelyen csapatunk, a Vác FC csak győzelem esetén lehetett biztos az NB III-as tagsága megtartásában – írja a vacfc.com.

Támadólag léptünk fel a meccs elején, de a 2. percben Nagy Zoltán, majd nyolc perccel később Gergely Péter lövése is célt tévesztett. A 20. percben Gergely indította a kiugró Szalánszki Gergőt, aki 15 méterről átemelte a kijövő kapuson a labdát, de a játékszer sajnos a háló tetején landolt. Ezután kisvártatva jött a feketeleves, a 26. percben Bodor Zoltán áthámozta magát összesen négy védőnkön a 16-oson belül, majd az ötös jobb sarkáról úgy lőtt a hosszú sarokba, hogy a labda még meg is pattant (0–1). Hat perccel később Szalánszki remek beadása után középen Gergely és Torda egymást zavarta, így előbbi lövése csúnyán mellé ment. A félidő utolsó váci lehetősége pedig Kaszáé volt, aki Nagy Zoltán jobboldali szögletét fejelte jól kapura, de Zsibrita kapus bravúrral hárított.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két vereséggel kezdett a váci vízilabda csapat

A szünetben Csank János kettős cserével igyekezett frissíteni a csapaton, amely szerencsére be is vált. A 49. percben a frissen beállt Sorecz Szabolcs gyönyörű beadását középen Gergely Péter fejelte nyolc méterről a bal felsőbe (1–1)! Három perccel később megismétlődött az előző jelenet, azzal a különbséggel, hogy ezúttal Gergely fejese a lécen csattant. A 62. percben aztán Gergely legurított szabadrúgását Sóron Tibor 21 méterről a jobb alsó sarokba bombázta (2–1), ezzel megszereztük a hihetetlenül fontos vezető gólt! Azért kicsi izgulnivalónk a továbbiakban is adódott, a 65. percben Zana szabadrúgásánál Halasinak nagyot kellett nyújtóznia, hogy „kiszedje” a labdát a bal felsőből, viszont a kontrák során többször is növelhettük volna előnyünket: két alkalommal Nagy Zoltán tévesztett célt, majd Nagy Gábor közeli „térdelését” hárította a szegedi kapus, végül a hajrában Lukács fejese és Sorecz lövése ment fölé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Biztosította helyét a jövő évi csapatban Galambos Péter

A 89. percben pályára lépett a legenda, Rusvay Gergely is, aki Sóron Tibort váltotta. Kiváló játékvezetés mellett végül megszereztük a kulcsfontosságú sikert, amely a helyzetek alapján akár nagyobb különbségű is lehetett volna. Ha nem nyertünk volna, akkor nem maradtunk volna bent, mivel a többi pályán számunkra kedvezőtlenül alakultak az eredmények (győzött mindkét riválisunk, a Hódmezővásárhely és a Szekszárd is), így igazán fontos volt ez a győzelem! 47 ponttal végül a bajnokság 15. helyen végeztünk, amely – a három csoport közül – a második legjobb 15. pozíciót jelenti, így augusztustól is a harmadosztályban folytathatjuk.

Köszönjük drukkereink támogatását, buzdítását, ezen a mérkőzésen nagyon kellett a sikerhez a szurkolás is!

Csank János:  “Biztos voltam benne, hogy ha az első játékrész első felében nem szerzünk gólt, feszültek leszünk. Persze, ha Szalánszki Gergő az első félidőben értékesíti a helyzetét, akkor talán nem kerültünk volna gondba. A szünetben biztos voltam benne, hogy a második félidőben legalább két találatot el fogunk érni, ez szerencsére így is lett. A szünet után erőnléti fölénybe is kerültünk, ekkor már voltak jó és szép megmozdulásaink, amelyekre lehet építeni.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is megrendezésre kerül az aradi vértanúk előtt tisztelgő „Kegyeleti Váltófutás"

Paksi Péter: “Az első félidőben remekül védekeztünk és egy szép egyéni játékból vezetést szereztünk. Ekkor a Vác még nem kerekedett fölénk, úgy tűnt, a tét megfogta őket. A szünet után ritmust váltottak, egyenlítettek, amely megfogott minket. Ezután felőröltek minket, mi pedig elfáradtunk ezen a harcos, küzdelmes mérkőzésen. Gratulálok a Vácnak a bennmaradáshoz!” (Képünk archív)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments