Foci: Fontos pontokat hullajtottunk el

Az NB III, Közép-csoportjának 28. fordulójából pótolt mérkőzésen a Vác FC 2–1-re kikapott a Körösladánytól a BVSC stadionjában. A 28. fordulóból elhalasztott Vác FC–Körösladányi MSK találkozót szerdán pótolták a csapatok a BVSC zuglói stadionjában.

Jól kezdtük a mérkőzést, a 10. percben Sóron ugratta ki remekül a leshatárról induló Szalánszki Gergőt, aki a kapusra vezette a labdát és 12 méterről a hálóba lőtt (1–0)! A gyors találat után nyugodtabban játszhattunk, azonban a vendégek igyekeztek átvenni az irányítását. A 25. percben a kétszer is komoly rúgást kapó Bonivárt Erik nem tudta folytatni a játékot, le kellett cserélni, helyére Nagy Gábor érkezett. A 29. percben adódott egy ígéretes sárréti lehetőség, ekkor egy kiugratás végén Ruzsa az ötös sarkáról a felső lécre bombázott. A szünet előtt növelhettük volna előnyünket, egy gyors kontra során Sóron indult meg, majd beindította Szalánszkit, aki azonban nagy helyzetben, 10 méterről a kijövő kapusba lőtt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagy sikerrel zajlott le III. Nyuszi-uszi amatőr úszóverseny

A fordulás után sajnos egyre inkább mezőnyfölénybe kerültek a békésiek és ennek már az 52. percben meglett az eredménye: Pusztai távoli lövését Halasi oldalra ütötte, azonban Czirok szedte össze a kipattanót, jobbról beadott és Pusztai 13 méterről a jobb alsóba lőtt (1–1). A folytatásban is a vendégek diktálták a tempót, több lehetőség is adódott előttük, míg a Vác sokáig nem jutott el helyzetig, bár néhány ellenakciót vezettünk. A 82. percben jött a feketeleves, egy jobbról előreívelt szabadrúgást tisztáztunk, azonban a lepattanóra ismét ladányi játékos érkezett, mégpedig Pusztai, aki 17 méterről a jobb sarokba bombázott, megszerezve második gólját (1–2).

A hajrában elkeseredetten rohamoztunk legalább az egyenlítésért, de Szalánszki kétszer is rossz megoldást választott. Ennek ellenére a ráadásban is megvolt az esélyünk a döntetlenre: Nagy Gábor futott el remekül a jobb oldalon, remekül centerezett, azonban a hosszú saroknál érkező Gergely két méterről fölé lőtt…

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

A látottak alapján a kulturáltan játszó körösladányi együttes győzelme nem érdemtelen, mivel a mieink a gyors vezető gól megszerzése után támadásban nagyon keveset mutattak. A vereség miatt nem tudtunk felzárkózni a középmezőnyhöz, így továbbra is nehéz helyzetben vagyunk, hiszen 39 ponttal a 14. helyen állunk.

Folytatás vasárnap 17:30-tól a sereghajtó Majos ellen.

Csank János: „Tavasszal most játszottunk a legjobb csapat ellen. A vendégek végig bátran játszottak és a középpályán fölényben is voltak, ennek ellenére nem úgy indult a mérkőzés, hogy „meleg lehet a pite”. A gyors gól után azonban idegesek lettünk, hátul pedig hoztuk a szokásos hibáinkat. Nehéz időszak jön, ráadásul Bonivárt sérülése is nagyon rosszkor jött.”

Ekker Attila, Futaki Krisztián: „Megérdemelten nyertünk, a csapat erejét jól mutatja, hogy hátrányból tudott fordítani. Mindvégig a játékra koncentráltunk, fegyelmezettek, egységesek voltunk.” (Képünk archív)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments