Focista önkormányzati lakások: többszázezres tartozás

Nemcsak a több mint kétszázmilliós önkormányzati önrész körül vannak bonyodalmak a váci futballéletben. Több mint 600 ezer forint közüzemi és lakásbérleti díjjal tartozik a volt fideszes alpolgármester által vezetett Vác Város Labdarúgó Sport Egyesület (Vác VLSE) az önkormányzat felé. A szervezet ígérgetett, a vállalt felújítást nem végezte el, a lakások kulcsait csak nemrég adta le, és közben az is kiderült, hogy az egyik játékos soha nem lakott a neki kiadott ingatlanban – írja a vac.hu.

Az előző, kormánypárti többségű városvezetés az önkormányzati választás (azaz a leváltásuk) előtt 3 héttel bérlőkijelölési jogot biztosított a felnőtt csapatot – a Vác FC-t – tulajdonló egyesület részére – közérdekű lakáshoz juttatás jogcímén, 5 évre, ráadásul 2 lakásra.

A város (a választás után, de még az új városvezetés eskütétele előtt) 2019. október 16-án bérleti szerződést kötött egy futballistával a Széchenyi utcai ingatlanra (lásd képünkön), egy nappal később pedig egy másik focistával állapodtak meg az Istenmalmi utcában található lakásra. Az egyesülettel is megköttetett a szerződés.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

A két bérlő azonban a bérleti díjakat egyszer sem fizette ki, a Vác FC egyik vezetője egyszer, 2020. januárjában rendezte az addigi tartozásokat, azóta azonban sem a bérleti díjat, sem pedig a közüzemi költségeket nem rendezték és az ingatlanok vállalt felújítását még meg sem kezdték.

A két focistát rendszeresen felszólították a tartozások rendezésére, a számlákat a Pető Tibor vezette egyesület kérésére 2020. nyarától hozzájuk továbbították, de a kötelezettségeket továbbra sem rendezték. A tartozások kapcsán a bérlők felé több felszólító levél került kiküldésre. Ezután jelezte az egyik játékos édesanyja a város cégének, hogy fia sosem lakott az ingatlanban, illetve több mint 1 éve nem is a Vác FC labdarúgója.

Az egyik futball vezető még az év elején jelezte, hogy hajlandó rendezni a tartozásokat és leadni a kulcsokat, azonban 2021 márciusa óta sokáig nem reagált a bérbeadó megkeresésekre, a lakások kulcsait csak nemrég adták le.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

A kialakult helyzetben a testületi hatáskörben eljáró polgármester múlt szerdán hozott döntést, mindkét focista lakásra vonatkozóan a Vác Város Labdarúgó Sport Egyesülettel kötött bérlőkijelölési megállapodást felmondta.

A több mint 600.000 forintra rúgó tartozás ügyében a város el fog járni.

Ismeretes: az említett két városi futballszervezet összesen több mint 200 millió forintnyi önrészt kapott TAO-s pályázatokhoz a várostól. A stadion felújítása és a Deákvárra tervezett futballakadémia sem fejeződött be a határidőre, azonban a támogatottak egyelőre nem tudnak elszámolni a váci emberek pénzével. A gyanús beruházásokat egy, a polgármester által felállított testület vizsgálja, a vizsgálat befejeztével dönthetnek az esetleges jogi lépésekről. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments