Kézilabda: a másik pont a hetesvonalon maradt

Egy nem éppen csúcsformában lévő hazai és egy igen sűrű programot lemeccselő vendégcsapat találkozott a női kézilabda élvonal 23. fordulójában. A 60 perc után ki-ki eldöntheti, hogy a mieink első idei döntetlenje pontszerzés vagy pontvesztés volt: Váci NKSE – Siófok KC 32-32 (15-17) – írja a vac.hu.

A váciak keretéből a megszokottakon túl Sanja Radoszavljevics is hiányzott, de a túloldalon sem volt teljes a névsor. Mint kiderült, a váci házi góllövőlistát vezető kiváló szerb balszélsőre sokhónapos kihagyás vár (immár nem váci játékosként), mert elszakadt a térdszalagja. Még a bajnokság vége előtt a Váci NKSE bejelenti az új vezetőedzőt, aki biztosan nem Németh András lesz…

Lakatos Rita továbbra sem teljesen egészséges, így ismét csak védekezésben volt fenn a meccs nagy részében, támadásainknál Aron Andrea irányított. Az elképzelt játékgyorsítás nem sikerült a mieinknek, mert a vendégek igen hosszú támadásokat vezettek. Az első két gólt ők érték el, majd mindkét oldalon hálózörgetéssel zárultak a támadások. A kapusok nem találkoztak a labdával, az első negyedóra végén már mindkét kezdő kapus a kispadon ült.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  SuperEnduro GP: Az utolsó futam előtt tartja VB-harmadik helyét Liszka Roland

Sok bizonytalanságot hozott akcióinkban az ellenfél nyitottabb védőfala. Érkezett támadásainkhoz, Lakatos Rita, Bárdy Noémi és Szabó Laura. Magabiztosan tartotta 3-4 találatnyi előnyét a Siófok, melyet csak a félidő utolsó perceiben sikerült csökkenteni, jórészt Diószegi Nikolett gólerősségével.

Sokkal összeszedettebb védekezéssel folytatta csapatunk a szünet után. Több alkalommal is az egyenlítésért támadhattunk, ám jött a feketeleves: a 43. percben zsinórban a negyedik hetesünk is pocsékba ment. A vendégek játéka visszaesett, érezhető volt, hogy a szurkolóitól hajtott váciak vérszemet kaptak, látva, hogy az ellenfél egyre inkább elkészül erejével.

Alig több, mint 10 perccel a vége előtt emberelőnyből dobott gólokkal fordított is a VNKSE (49. perc: 25-24). Nem sokáig volt itt az előny: jött az ötödik elrontott váci büntető. Három perc volt hátra, amikor végre gól lett egy büntetőnkből, sőt a második félidőre felébredő Kácsor Gréta ismét csapatunkat juttatta előnyhöz. Hetesgóllal egalizált a Siófok. Ötven másodperccel a lefújás előtt a váciak támadtak, Szondi Zsófia be is talált szélről. Az utolsó akció a vendégeké volt. Bukovszky Anna bravúrral védte a lövést, ám a labda a siófoki szélső elé pattant, aki nem hibázott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kézilabda – Szép és fontos győzelem

Maradt a pontosztozkodás, amiről most még nem tudjuk, hogy mire lesz elég. Dobogóra aligha, nemzetközi kupainduláshoz talán. Pozíciónkat nem erősíti, hogy a következő fordulóban – május 20. csütörtök 19.45 televíziós közvetítéssel – a Győr érkezik a váci sportcsarnokba.

Váci góldobók: Diószegi Nikolett 8; Helembai Fanny és Kácsor Gréta 5-5; Szondi Zsófia 4; Bárdy Noémi, Hámori Konszuéla és Pálffy Anna 2-2; Aron Andrea 2 (1); Lakatos Rita 1; Szabó Laura 1 (1).

Szilágyi Zoltán: „Úgy gondoltuk, lehet esélyünk a nagyon sűrű programban lévő siófokiak ellen. Büszke vagyok a csapatomra, mert több alkalommal állt fel többgólos hátrányból és a végén akár mindkét pontot megszerezhette volna. Ám a játék képe alapján igazságos az eredmény. Nagyon jó volt ismét ilyen hangulatú nézőtér előtt kézilabdázni, köszönöm a szurkolóinknak, hogy segítettek visszajönni a meccsbe. Az egy pont nekik is köszönhető.” (Fotó: Kovacsics József)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments