Kézilabda: bravúros diadallal a 4. helyen zárt a VNKSE!

Debreceni győzelemmel zárta a 2020/2021-es női kézilabda NB I-es bajnokságot a váci hölgykoszorú. A mieink az előző évek helyezéseit felülmúlva közvetlenül a dobogósok mögött fejezték be a pontvadászatot: Debrecen – Váci NKSE 28-30 (12-16) – írja a vac.hu.

Az tudható volt, hogy ezen a mérkőzésen a 4-5. helyen osztoznak a csapatok: hazai győzelem esetén a Loki, váci pontszerzésnél a mieink zárnak előkelőbb helyen. Az is biztos volt, hogy mindkét csapat a második legerősebb nemzetközi kupasorozat résztvevője lehet ősztől.

A mérkőzés elején Aron Andrea irányította a mieink akcióit, majd a védőfalban Lakatos Rita váltotta őt. Ha nem is a váci meccsel megegyezően – akkor 5-0 és 10-2 is volt az állás –, de ezúttal is jól kezdett csapatunk. Idegesen, sok hibával játszott a nyitottabb váci védekezéssel szemben a hazai hölgykoszorú.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kajak-kenu – Váci arany és ezüstök a korosztályos vb-n

Gólra gól volt a válasz mindkét oldalon, tartotta 3-4 találatnyi fórját a Vác. Lassan megtalálták ellenfeleink a kapunkhoz vezető utat, mivel a váci védőmunka kissé fellazult. Ám a mieink támadásai rendre eredményesek voltak, több jó egyéni megoldás után a találkozó harmadánál már féltucattal vezettünk. A játékrész utolsó öt perce már a vendéglátóké volt és a szünetig négy gólra szűkítették a hátrányukat.

A folytatásban a mieink kezdtek olyan rosszul, mint a Loki a meccs elején, így gyorsan fogyott az előny a sűrű gólesőben. A mérkőzés kétharmadánál már csak kettő volt a különbség. Az első félidővel ellentétben most az ellenfelünk játszhatott rendre emberelőnyben és ezt kihasználva feljött egyre a DVSC (43. perc: 20-21).

A záró negyedóra két fáradt hölgykoszorú küzdelmét hozta. Mindkét oldalon nagy birkózás folyt a hatos és a kilences között. A 49. percben ismét négy volt a váci fór. Ezt nem tudtuk tartani, de egy ideig maradt a 2-3 gól a csapatok között.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  14 arany, 9 ezüst, 5 bronz – ennyit gyűjtöttek be az OB-n a Vác Városi Evezős Club versenyzői

Az utolsó hét percben a VNKSE feladata az volt, hogy az időszakot háromnál nagyobb különbséggel ne veszítse el és akkor megszerezheti a 4. helyet. Ám pillanatokon belül egy gólra csökkent a fór. Négy perccel a zárás előtt kétgólos előnyben mi támadhattunk és Kácsor Gréta gyönyörűen lőtte ki a felső sarkot (57. perc: 26-29). Majd jött egy üreskapus gólunk is – lehetett örülni a győzelemnek és a várakozáson felüli bajnoki eredménynek.

A váci női kézilabdasport ennél jobb bajnoki helyezést csupán egy alkalommal ért el, így minden elismerést megérdemel mind a klubvezetés, mind a szakmai stáb és mindenekelőtt az erőn felül teljesítő játékoskeret.

Váci gólszerzők: Kácsor Gréta 6; Szabó Laura 5(4); Hámori Konszuéla, Helembai Fanny, Szondi Zsófia 4-4; Bárdy Noémi 3; Aron Andrea és Szondi Zsófia 2-2.

A Váci NKSE tehát befejezte az idei sorozatot. Összmérlege: 16 győzelem, 1 döntetlen és 9 vereség. A bajnokságból még a Győr két elmaradt találkozója van hátra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments