Komposztkeretek kihelyezését kezdik meg városszerte

A környezetvédelmi munkacsoport megalakulás óta egyik kiemelt téma a komposztálás. A zöldhulladék hasznosítása lakossági és városi, költségvetési érdek is. Természetvédelmi és egészségmegőrzési feladat.

„Szeretnénk felhívni a lakosok figyelmét a zöld hulladék újrahasznosítására, az elszállítás helyett az otthoni visszaforgatásra. Ennek a bemutatására közterületeken komposztkeretek kihelyezését kezdtük meg. A területek önkormányzati képviselőjének bevonásával szerveződnek aktivisták, akik felügyelik, gondozzák a kihelyezett komposztálókat” – mondta lapunknak Jess Kinga városi tanácsnok.

Az első szakaszban 5 raklapokból készített keret kerül kihelyezésre. Amennyiben sikeres a fogadtatás és jól működnek ezek a helyszínek, akkor további területeken szeretnének közösségi komposztálást megvalósítani. Ehhez várják az aktivisták jelentkezését. Ők gondoznák a helyszínt, felügyelnék a komposztálók szabályos működését.

A program első eseménye szombat 16 órakor a Munkácsy parkban három komposztkeret átadása lesz. Szakmai felelős a Bagolybükk Egyesület, a program támogatója Vác Város Önkormányzata. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments