Köszöntjük a szépkorú Szikora-házaspárt és Cselényi Jánosnét

A járványhelyzet enyhülésével ismét lehetőség nyílik arra, hogy a városvezetők személyesen köszöntsék a város szépkorú polgárait. Inotay Gergely alpolgármester és Hegyvári Ágnes, a polgármesteri hivatal munkatársa otthonába kereste fel a 90 esztendős Szikora-házaspárt, illetve Cselényi Jánosnét és adta át a miniszterelnöki üdvözlő oklevelet, valamint a város ajándékait – írja a vac.hu.

Szikora Gusztávné (Erzsébet néni) és Szikora Gusztáv még az elmúlt század ötvenes éveiben ismerte meg egymást munkahelyükön, a váci Kötöttárugyárban. Immár 65 éve élnek boldog házasságban, egy leánygyermekük van. Erzsi néni – akinek a textilgyár az egyetlen munkahelye volt és raktárvezetőként ment nyugdíjba – ma is ellátja a háztartást, férje pedig aktívan kertészkedik. Guszti bácsit nagyon sokan ismerik városunkban: 2-2 évtizedet dolgozott a Kötöttárugyárban és a Fonógyárban, majd a Dunakanyar Áruház igazgatóhelyettese volt. Több évig volt a legendás Váci Fonó kézilabda csapatának edzője, és ma is jó szívvel emlékszik csapatának játékosaira, a sikerekre.


Cselényi Jánosné (Erzsi néni) egy budapesti gyógyítószerfejlesztő és előállító cégnél dolgozott laborasszisztensként egészen nyugdíjazásáig. Férjével, annak 35 éve bekövetkezett haláláig 36 évet élt le boldogságban. Egy gyermek édesanyja volt, egy-egy unokája és dédunokája van. Három éve az unokát nevelendő költözött városunkba. Erzsi néni manapság is igen aktív, szeretettel gondozza virágait, sok keresztrejtvény fejt meg sikeresen és a tévében rendre megnézi Walkernek, a texasi kopónak eseteit.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bevételkiesések és állami elvonások okoznak óriási lyukat Vác idei költségvetésében

Ezúton is még sok, egészségben és boldogságban eltöltött esztendőt kíván a három örökifjú 90 esztendős váci polgárnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments