Köszöntjük a szépkorú Szikora-házaspárt és Cselényi Jánosnét

A járványhelyzet enyhülésével ismét lehetőség nyílik arra, hogy a városvezetők személyesen köszöntsék a város szépkorú polgárait. Inotay Gergely alpolgármester és Hegyvári Ágnes, a polgármesteri hivatal munkatársa otthonába kereste fel a 90 esztendős Szikora-házaspárt, illetve Cselényi Jánosnét és adta át a miniszterelnöki üdvözlő oklevelet, valamint a város ajándékait – írja a vac.hu.

Szikora Gusztávné (Erzsébet néni) és Szikora Gusztáv még az elmúlt század ötvenes éveiben ismerte meg egymást munkahelyükön, a váci Kötöttárugyárban. Immár 65 éve élnek boldog házasságban, egy leánygyermekük van. Erzsi néni – akinek a textilgyár az egyetlen munkahelye volt és raktárvezetőként ment nyugdíjba – ma is ellátja a háztartást, férje pedig aktívan kertészkedik. Guszti bácsit nagyon sokan ismerik városunkban: 2-2 évtizedet dolgozott a Kötöttárugyárban és a Fonógyárban, majd a Dunakanyar Áruház igazgatóhelyettese volt. Több évig volt a legendás Váci Fonó kézilabda csapatának edzője, és ma is jó szívvel emlékszik csapatának játékosaira, a sikerekre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kijelölték a helyhatósági választások váci szavazóköreit - Változások mind a 10 választókörzetben

Cselényi Jánosné (Erzsi néni) egy budapesti gyógyítószerfejlesztő és előállító cégnél dolgozott laborasszisztensként egészen nyugdíjazásáig. Férjével, annak 35 éve bekövetkezett haláláig 36 évet élt le boldogságban. Egy gyermek édesanyja volt, egy-egy unokája és dédunokája van. Három éve az unokát nevelendő költözött városunkba. Erzsi néni manapság is igen aktív, szeretettel gondozza virágait, sok keresztrejtvény fejt meg sikeresen és a tévében rendre megnézi Walkernek, a texasi kopónak eseteit.

Ezúton is még sok, egészségben és boldogságban eltöltött esztendőt kíván a három örökifjú 90 esztendős váci polgárnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments