Nyolcvanöt millió forintból bővülhet a Sirály utcai óvoda

Nyolcvanöt millió forintot kapott a város arra, hogy bővítse a Sirály utcai óvodát egy csoporttal. A helyszínen tartott a fejlesztéssel kapcsolatban tájékoztatót Rétvári Bence államtitkár, a körzet országgyűlési képviselője, aki arról beszélt, hogy Magyarországot szeretnénk minél családbarátabb országgá tenni, s ebben nemcsak a bölcsőde fejlesztések fontosak, hanem az óvoda fejlesztések is.

„Szerencsére Vácon is egyre több családnak, egyre több gyermeke születik. Ez ugyanakkor feladatot is jelent az állam és az önkormányzat számára, hogy minél több és minél korszerűbb óvodai férőhelyen tudják ezeknek a családoknak a gyermekeit az óvodákban fogadni. Ezért volt fontos a Kormánynak az a döntése, hogy Vác kérésére az óvoda felújításokra több területen és több óvodában is támogatást ad. Így például, ahol most vagyunk, a Sirály utcai óvoda esetében is egy 85 millió forintos támogatást ad az állam. Ennek következtében nemcsak az épület felújítására jut forrás, hanem arra is jut forrás, hogy egy csoportszobával bővítsék az óvodát, tehát több óvodást tudjanak fogadni a felújítás, a bővítés után” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Rétvári Bence azt is kiemelte, hogy Vác az idei esztendőben már számtalan kormányzati többletforrásban részesült. Az idei évben már 640 millió forint többlettámogatást kapott a város, bölcsődei, óvodai felújítására, vagy más közfeladatok ellátására.

„A mai nap örömmel jöttem erre a sajtótájékoztatóra és örülök, hogy egy ilyen nagy volumenű beruházás fog megvalósulni Deákváron, a Sirály utcai óvodában” – kezdte mondandóját körzet képviselője, Mokánszky Zoltán.

„Vác városa fejlődik, egyre több lakos érkezik Vácra, ami azt is magával vonzza, hogy egyre több gyermek is van. Nyilvánvaló, hogy Vác egyik legnagyobb óvodája a Sirály utcai óvoda, ahová a mai napig 145 gyermek jár, és ezzel a plusz csoportszobával még legalább 25-30 gyermekkel tud bővülni ez az óvoda. Ezzel a bővítéssel nemcsak a város vagyona nő, hanem szebbé is tesszük az ide járó gyermekeknek a környezetét és az itt dolgozó mintegy 24 fő, az óvodapedagógusok, dajkák, óvodai asszisztens és a konyhai alkalmazottak is sokkal szebb és jobb körülmények között tudnak majd dolgozni” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

A sajtótájékoztató végén az őket ért kritikákra is kitért. Arról beszélt, hogy sokan becsmérlik a jelenlegi kormánypárti képviselőket Vác városában, de mi sem bizonyítja jobban, hogy Rétvári Bence segítségével és az ő lobbierejükkel sikerül támogatást hozni a városba. Végül köszönetet mondott az államtitkár közbenjárásáért. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments