Online fogadóóra: most is sok kérdésre adtak választ a városvezetők

Megtartotta április végén is online fogadóóráját a váci városháza. A korábban Matkovich Ilona polgármester, Inotay Gergely és Kiss Zsolt alpolgármesterek által hagyományteremtő céllal létrehozott fogadóórára most is jöttek kérdések és észrevételek a váciak részéről, amire a hivatal épületében válaszoltak a városvezetők. A témák között szerepel a Földváry téri kisposta újraindítása, a váci Duna-híddal kapcsolatos lakossági fórum megszervezése, vagy a ligeti tanösvény elhanyagolt állapota is. A felvételt a város Facebook oldalán láthatják az érdeklődők, illetve az ES televízión is visszanézhetik – írja a tévé honlapja.

Mind a három városrészből és a külterületekről is jöttek kérdések az elmúlt napokban az április végére meghirdetett fogadóórára. Kiss Zsolt alpolgármester leginkább a Deákváron lakók problémáira igyekezett válaszokat adni, ahonnan rágcsálóírtással és a Téglaházi Dűlő kőkeresztjének megóvásával kapcsolatban is jöttek kérdések. Többen érdeklődtek a játszóterek felújításával kapcsolatban. Kiss Zsolt elmondta: jelenleg is zajlik annak az ütemtervnek a megvalósítása, ami az eszközök felújítását, esetlegesen új sportolási lehetőségek megteremtését tartalmazza. Kiemelte a KRESZ-parkot, ahol lakossági igény szerint hamarosan kiépítésre kerül a streetball pálya.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Korszerűbb és biztonságosabb medencét ígérnek az időigényes fejlesztés végére

“A játszóeszközök felújítása befejeződött, az összes játszóeszközt sikerült felújítanunk, az esőfelületeket is helyreállítottuk. Ott volt egy hátsó kis sportpálya, pingpong-asztalok voltak találhatóak, ezeknek az elbontása megtörtént. Készült egy lakossági felmérés, mit szeretnének látni ennek a helyén az emberek, a legtöbben egy streetball kispályát képzeltek oda. Ennek az elképzelésnek adott teret Tótváradi Bence, aki megkezdte a pálya létesítését. Beszerzésre kerül 2 db palánk, illetve az ott lévő burkolatot állítottuk helyre” – mondta Kiss Zsolt.

Megkezdődik a városban a zebra felfestések megújítása, de májusban Felső Törökhegyen aszfaltozás is zajlik majd. Erről Matkovich Ilona polgármester beszélt, aki azt is bejelentette: még mindig több olyan ingatlan van a városban, melyekből a szennyvizet az esőcsatornába engedik. Mint elhangzott: ezek felderítését is megkezdi a városháza. A polgármester szerint politikai kérdéssé kezd válni a Göncöl Alapítvány által épített tanösvény állapota, illetve annak felújítása. A városvezető elmondta: az önkormányzat felajánlotta már a segítségét a megújítással kapcsolatban, kiemelve azt is, hogy a működtetésre és állagmegóvásra szerződésbeli kötelezettsége van az alapítványnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Külföldi diákok jártak a városházán

“A város azért, hogy támogassa őt ebben a munkában –és megint csak évekre tekintünk vissza- adott erre támogatást, tehát városi pénzt is kapott az alapítvány arra, hogy a tanösvényt rendben tartsa. Ezt is vizsgáljuk, hogy a várossal szemben követett-e el szerződésszegést! Ennyit erről, hogy miért néz ki így a tanösvény, ami egyébként közös szégyenünk. Tény, hogy Vác városa nem tulajdonosa és kezelője a tanösvénynek. 2019-ben kezdeményeztem tárgyalásokat az alapítvány vezetőjével, jártunk is a helyszínen, akkor sokféle közös együttműködésre vonatkozó ígéret elhangzott, de sajnos ezek ígéret szintjén maradtak. Tehát a tanösvény felújítására semmiféle kezdeményezés nem volt” – mondta a polgármester.

A Duna-híd megvalósításával kapcsolatban is érdeklődtek a váciak. Erre reflektálva Inotay Gergely alpolgármester elmondta: jelenleg a döntéselőkészítő tanulmány és környezeti hatástanulmány-terv elkészítése került kiírásra a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő részéről, ami a híd gyakorlati megvalósításához vezető út első fázisa. Hozzátette: többféle, támogató és ellenző észrevétel is érkezett már a lakosság részéről a híd megépítésével kapcsolatban, ezért az önkormányzat egy lakossági fórumot fog szervezni a részletek megismertetése érdekében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  22 gólos vereséggel zárta a bajnokságot a Váci NKSE

Amiről tehát még szó van, az a tervezést megelőző tanulmány készítése, itt dől el például a híd pontos tervezett helye. Jelen helyzetben ezen ismeretek hiányában nehéz lenne a híd mellett és ellen szóló érvekről vitatkozni. Mindenesetre, mivel ez a város élhetőségét és forgalmát igen jelentősen befolyásolná, a jelen felhívást követő események és eredmények után lakossági fórumot tervezünk tartani, amelyre a szakmát is meghívnánk. Útépítő mérnököket, környezetvédőket, a NIF képviselőit, hiszen ezt a komplex kérdést, csak a legszélesebb körű szakmai képviselettel kell és lehet is megvitatni” – mondta Inotay Gergely.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments