Online fogadóóra: most is sok kérdésre adtak választ a városvezetők

Megtartotta április végén is online fogadóóráját a váci városháza. A korábban Matkovich Ilona polgármester, Inotay Gergely és Kiss Zsolt alpolgármesterek által hagyományteremtő céllal létrehozott fogadóórára most is jöttek kérdések és észrevételek a váciak részéről, amire a hivatal épületében válaszoltak a városvezetők. A témák között szerepel a Földváry téri kisposta újraindítása, a váci Duna-híddal kapcsolatos lakossági fórum megszervezése, vagy a ligeti tanösvény elhanyagolt állapota is. A felvételt a város Facebook oldalán láthatják az érdeklődők, illetve az ES televízión is visszanézhetik – írja a tévé honlapja.

Mind a három városrészből és a külterületekről is jöttek kérdések az elmúlt napokban az április végére meghirdetett fogadóórára. Kiss Zsolt alpolgármester leginkább a Deákváron lakók problémáira igyekezett válaszokat adni, ahonnan rágcsálóírtással és a Téglaházi Dűlő kőkeresztjének megóvásával kapcsolatban is jöttek kérdések. Többen érdeklődtek a játszóterek felújításával kapcsolatban. Kiss Zsolt elmondta: jelenleg is zajlik annak az ütemtervnek a megvalósítása, ami az eszközök felújítását, esetlegesen új sportolási lehetőségek megteremtését tartalmazza. Kiemelte a KRESZ-parkot, ahol lakossági igény szerint hamarosan kiépítésre kerül a streetball pálya.

„A játszóeszközök felújítása befejeződött, az összes játszóeszközt sikerült felújítanunk, az esőfelületeket is helyreállítottuk. Ott volt egy hátsó kis sportpálya, pingpong-asztalok voltak találhatóak, ezeknek az elbontása megtörtént. Készült egy lakossági felmérés, mit szeretnének látni ennek a helyén az emberek, a legtöbben egy streetball kispályát képzeltek oda. Ennek az elképzelésnek adott teret Tótváradi Bence, aki megkezdte a pálya létesítését. Beszerzésre kerül 2 db palánk, illetve az ott lévő burkolatot állítottuk helyre” – mondta Kiss Zsolt.

Megkezdődik a városban a zebra felfestések megújítása, de májusban Felső Törökhegyen aszfaltozás is zajlik majd. Erről Matkovich Ilona polgármester beszélt, aki azt is bejelentette: még mindig több olyan ingatlan van a városban, melyekből a szennyvizet az esőcsatornába engedik. Mint elhangzott: ezek felderítését is megkezdi a városháza. A polgármester szerint politikai kérdéssé kezd válni a Göncöl Alapítvány által épített tanösvény állapota, illetve annak felújítása. A városvezető elmondta: az önkormányzat felajánlotta már a segítségét a megújítással kapcsolatban, kiemelve azt is, hogy a működtetésre és állagmegóvásra szerződésbeli kötelezettsége van az alapítványnak.

„A város azért, hogy támogassa őt ebben a munkában –és megint csak évekre tekintünk vissza- adott erre támogatást, tehát városi pénzt is kapott az alapítvány arra, hogy a tanösvényt rendben tartsa. Ezt is vizsgáljuk, hogy a várossal szemben követett-e el szerződésszegést! Ennyit erről, hogy miért néz ki így a tanösvény, ami egyébként közös szégyenünk. Tény, hogy Vác városa nem tulajdonosa és kezelője a tanösvénynek. 2019-ben kezdeményeztem tárgyalásokat az alapítvány vezetőjével, jártunk is a helyszínen, akkor sokféle közös együttműködésre vonatkozó ígéret elhangzott, de sajnos ezek ígéret szintjén maradtak. Tehát a tanösvény felújítására semmiféle kezdeményezés nem volt” – mondta a polgármester.

A Duna-híd megvalósításával kapcsolatban is érdeklődtek a váciak. Erre reflektálva Inotay Gergely alpolgármester elmondta: jelenleg a döntéselőkészítő tanulmány és környezeti hatástanulmány-terv elkészítése került kiírásra a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő részéről, ami a híd gyakorlati megvalósításához vezető út első fázisa. Hozzátette: többféle, támogató és ellenző észrevétel is érkezett már a lakosság részéről a híd megépítésével kapcsolatban, ezért az önkormányzat egy lakossági fórumot fog szervezni a részletek megismertetése érdekében.

Amiről tehát még szó van, az a tervezést megelőző tanulmány készítése, itt dől el például a híd pontos tervezett helye. Jelen helyzetben ezen ismeretek hiányában nehéz lenne a híd mellett és ellen szóló érvekről vitatkozni. Mindenesetre, mivel ez a város élhetőségét és forgalmát igen jelentősen befolyásolná, a jelen felhívást követő események és eredmények után lakossági fórumot tervezünk tartani, amelyre a szakmát is meghívnánk. Útépítő mérnököket, környezetvédőket, a NIF képviselőit, hiszen ezt a komplex kérdést, csak a legszélesebb körű szakmai képviselettel kell és lehet is megvitatni” – mondta Inotay Gergely.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments