Örömzene a kórház udvarán: így mondott köszönetet In Medias Brass Quintet

A Jávorszky Ödön Kórház kertje megtelt az intézmény dolgozóival és az ápoltakkal, amikor kedden délután az In Medias Brass Quintet, Junior Prima-díjas fúvósegyüttes, hálájukat kifejezve koncertet adott. Az együttes zenéjével kívánt köszönetet mondani a több, mint egyéves megfeszített munkáért.

Az esemény előtt Rétvári Bence parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és dr. Urbán Edina, a kórház főigazgatója köszöntötte a dolgozókat és a zenészeket is.

Rétvári Bence az esemény előtt arról beszélt a sajtónak, hogy az 50 éves kórház a legnagyobb feladat előtt állt az elmúlt hónapokban is, és áll még most is, hiszen ekkora kihívás előtt az elmúlt fél évszázadban a kórház még nem volt.

„Ugyanakkor a beoltottak száma itt a kórházban már átlépte a 40 ezret, köszönjük mindenkinek, aki az elmúlt hónapokban és a kórházban helyt állt. Azt hiszem, az előző hónapok és a következő hónapok is arról szólnak, hogy mindenki a maga módján megköszöni a kórházi dolgozóknak azt, hogy mindent megtettek az emberek egészségének, életének védelme érdekében. Fontos, hogy minél többen továbbra is regisztráljanak az oltásokra” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Dr. Urbán Edina bevezetőjében köszönetet mondott a zenekar tagjainak, akik önként felajánlották, hogy egy rövid örömzeneként megköszönve az elmúlt egy év fáradalmait, a lélek eledeleként nyújtanak nekik egy rövid koncertet.

„Nagyon hálás vagyok a dolgozóinknak az elmúlt egy év nagy erőfeszítéseiért” – hangsúlyozta.

„Nagyon sokan hálásak önöknek, nagyon sokan drukkoltak önöknek, nagyon sokan köszönik azt, amit az elmúlt hónapokban tettek, meg még a következő hetekben, hónapokban is tenni fognak. Látom minden nap, talán nem minden köszönet jut el önökhöz, de ami rajtam keresztül el tud jutni, azt is hadd tolmácsoljam” – mondta Rétvári Bence.

Ifj. Bazsinka József, a zenekar vezetője köszöntötte a megjelent munkatársakat. Elmondta: ezzel a koncerttel a hálájukat és a nagyrabecsülésünket szeretnék kifejezni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

„A hétköznapokban, békeidőben általában a művészek vannak reflektorfényben, a kórházi dolgozók pedig dolgoznak ezek mögött az ablakok mögött. Most megfordul a dolog, szeretnénk azt, hogy ha önök lennének a reflektorfényben, ezzel megköszönve nemcsak a saját, hanem bízom benne, hogy az egész országnak a nevében a sok munkát, ami mögöttük van. Mi az elmúlt hónapokban eléggé visszahúzódó életet folytattunk. Nem voltak színpadok, nem voltak élő koncertek, de ennek most nem is volt helye. Bízunk benne, hogy a vírus most már hamarosan el fog menni, köszönhetően az önök áldozatos és hősies munkájának” – mondta.

Az együttes a Váci Baptista Gyülekezet jóvoltából jött Vácra. A vidám dallamokból összeállított koncertet hosszú taps zárta. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments