Tanösvény: elismerte felelősségét a Göncöl Alapítvány

Elismerte a Göncöl Alapítványt vezető Kiszel Vilmos a közösségi oldalon, hogy a jelenlegi vezetésnek semmi köze nincs a tanösvényen kialakult állapotokhoz. Arra is felhívta a figyelmet, hogy jogszerűtlen minden kezdeményezés, amit a város a látványosság rendbe tétele érdekében indított, hiába lenne a város alapvető érdeke a botrányos állapotok felszámolása – írja a vac.hu.

Egyesek politikai okokból a jelenlegi városvezetést sejtetik a támogatások megvonása mögött. A valóság ezzel szemben az, hogy az alapítvány önkormányzati támogatása 2017-ben, az előző városvezetés alatt ért véget. A jelenlegi városvezetés megválasztásakor már nem csak babakocsival, hanem anélkül is alig volt biztonságosan járható az állami területen lévő tanösvény.

Az önkormányzat folyamatosan próbál egyeztetni a tanösvényt fenntartó Göncöl Alapítvánnyal a terület rendbe tételéről, azonban az alapítvány vezetőjével mindeddig nem sikerült eljutni az érdemi egyeztetésig.

A Göncöl Alapítványnak 2005-ben adott hozzájárulást az állam, ez alapján kell kezelniük és fenntartaniuk a tanösvényt. Az alapítvány az évek során milliókat kapott az önkormányzattól, részben a tanösvény fenntartására. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments