Vezetői egyeztetés a váci kulturális intézmények újranyitásáról

A vírusjárvány miatti korlátozások enyhítésével lehetővé válik, hogy városunk kulturális intézményei fokozatosan ismét az érdeklődők rendelkezésére álljanak. Ezen újranyitási folyamat tervezett menetrendjét egyeztették az érintett intézményi vezetők szerdán a városházán – írja a vac.hu.

Matkovich Ilona bevezetőjében összefoglalta azokat a feltételeket, melyek alapján megtarthatók a kulturális események.
Mint ismert, a múlt szombattól hatályos kormányrendelet szerint „A szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.” Ez alapján a váci intézmények az alábbiak szerint tervezik az újranyitást.

Madách Imre Művelődési Központ (mimk.hu)

Az intézmény május 10-től védettségi igazolvány (+személyi igazoló okmány felmutatásával) látogatható. A közönség által nyitott helyeken továbbra is kötelező a maszkviselés és a távolságtartás. Csak ülőhelyes rendezvényeket tartanak, zenés-táncos eseményt nem. Várják a jelentkezéseket a nyári táborokra is, melyhez később történik meg a végleges regisztráció.

Tragor Ignác Múzeum (muzeumvac.hu)

A múzeum is szervez nyári táborokat, melyekre már várják a jelentkezőket. A Memento Mori kiállítás az ismert feltételekkel péntektől látogatható. A nyárra tervezett múzeumi események végleges formájának kidolgozása folyamatos.

Váci Dunakanyar Színház (vacidunakanyarszinhaz.hu)

Az előadások szervezése jelenleg is folyik, megtartásuk, a színházi események látogathatóságának részletei várhatóan később kerülnek véglegesítésre.

Katona Lajos Városi Könyvtár (klvk.vac.hu)

Már újraindult az ablakos kölcsönzés és egy későbbi időponttól engedik be az épületbe azokat az olvasókat, akik rendelkeznek védettségi kártyával. Addig továbbra is a porta ablakán keresztül vehetik majd igénybe a könyvtári szolgáltatást. Kérik, hogy az ablaknál viseljenek maszkot, a könyveket pedig csomagban, a visszavételhez szükséges adatokat tartalmazó cédulával együtt adják át a könyvtárnak.

Vác Város Levéltára (vacarchivum.hu)

Az intézmény április 19-től (a kutatószolgálat április 22-től) időpontegyeztetés és létszámkorlátozással már személyesen látogatható az érvényben lévő korlátozások (maszkviselés, kézfertőtlenítés, távolságtartás) mellett. Az intézmény egyelőre továbbra is kér mindenkit ezen szabályok betartására.

Vác és Környéke TDM (tourinformvac.hu)

A főtéri iroda a felújítási munkák közeli befejezését követően áll ismét az érdeklődők rendelkezésére, szintén a kormányrendeletben meghatározott előírások mellett.

További részletek az intézménynév mellett feltüntetett honlapokon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments