Frissült: vizsgálja az önkormányzat a gyanús váci futballberuházásokat, a Vác FC és a Vác VLSE bízik a megoldásban

A Vác Futball Club Kft és a Vác Város Labdarúgó Sport Egyesületnek (az előző önkormányzati ciklusban) juttatott városi források felhasználását vizsgálja a Matkovich Ilona polgármester által felállított szakértői csoport – írja a vac.hu.

A képviselő-testület még Fördős Attila vezetése alatt ítélt meg a kft-nek 180 millió forintot, az egyesületnek pedig 73 millió forintot két TAO-s pályázat önrészéhez. A kft-t száz százalékban tulajdonolja az egyesület, amelynek vezetője Pető Tibor, egykori alpolgármester.

A pénzből a váci stadionfelújítást végezték volna el és egy, a volt laktanya területére tervezett futballakadémiát hoztak volna létre. A beruházások azonban nem készültek el a megszabott határidőre, az önrésszel – tehát a váciak pénzével – pedig azóta sem számoltak el megfelelően.

Mint képünkön látható, az akadémia területe úgy néz ki, mintha a 73 millió forintos támogatás ellenére egy kapavágás sem történt volna, a stadionhoz pedig még mindig hiányzik a harmadosztályú induláshoz szükséges fedett lelátó, eredményjelző, de hiányoznak a mosdók és a külső kerítés is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Testületi döntés a Karacs-torzó rendezése érdekében

A polgármester által indított vizsgálat célja, hogy az érintett beruházások befejezését elősegítsék, az érintett szervekkel megállapodjanak. Emellett természetesen azt is ellenőrzik, hogy a több mint kétszáz milliós – részben hitelből finanszírozott – önkormányzati önerő megfelelően, a jogszabályokkal összhangban hasznosult-e. Amennyiben nem, akkor a további lehetőségeket is a vizsgálati csoportnak kell számba venni.

A VÁC FC ÉS A VÁC VLSE KÖZLEMÉNYE: Bízunk a mai megoldásban!

A hétvégén több helyen cikk jelent meg a Vác FC és a Vác VLSE fejlesztéseivel kapcsolatban, melyre a következőkben röviden reagálunk.

A laktanyában található terület 2019. július hó 1. napján került átadásra, a pályák kivitelezését megkezdtük, az alap pályák kialakítása 2019. november 30-ára be is fejeződött. A 2020-as év elejére terveztük a burkolatok végső kialakítását, azonban polgármester asszony 2020. áprilisában kérte, hogy ezen a területen az építési munkálatokat fejezzük be, mert a városnak más tervei vannak a laktanyával. Ezzel ugyan nem értettünk egyet, de elfogadtuk. Ígéretet kaptunk, hogy más területet jelöl ki a város a fejlesztések megvalósulása érdekében. Ez hónapokig nem történt meg, annak ellenére, hogy időközben két javaslatot is megfogalmaztunk; utóbbi kérésünk az volt, hogy a szérűskerti pályát adják át részünkre, mellyel mind a város, mind a sportágunk csak nyerhet. Az elszámolás ezzel párhuzamosan a kért határidő előtt 3 nappal, március 12-én beküldésre került, mellyel kapcsolatban hiánypótlási kérést a mai napig nem kaptunk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Testületi döntés a Karacs-torzó rendezése érdekében

A következő egyeztetés a mai napon lesz és bízunk abban, hogy megállapodásra jutunk, mert a fejlesztés megvalósításában és a jó kapcsolat kialakításában vagyunk érdekeltek, nem a Facebook- és kommunikációs háborúban! Készek vagyunk a szérűskerti pálya újjáépítésére, de ha az álláspont megváltozott, szívesen folytatjuk a pályaépítést a laktanya területén is – írják.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments