Xantus Barbara nagy dobásra készül Nagymaroson

Xantus Barbara énekesnő, színésznő, producer. Rengeteg színházi szerepe ismert, számos népszerű tévéfilmben szerepelt nagy sikerrel. Neve hallatán legtöbbeknek a Família Kft. című sorozat (1991–1999) jut eszébe, ahol Kriszta szerepét játszotta. A televíziózás máig aktív szerepet tölt be az életében, a színházi tevékenységét a pandémia a háttérbe szorította. Két éve van jelen Nagymaroson is.

– Miért pont Nagymaros? Teljesen feladta a fővárosi életét? Vagy kétlaki életet él?

  • Kétlaki életet élek, mivel gyermekeim Budapesthez kötődnek, Nagymaros a hét egyik fele, a főváros pedig a másik fele.

– Úgy hallottam készül valami nagy dobásra. Mit lehet tudni a Nagymaroson szerveződő Kultterasz projektről? Mikor indul? A pandémia mennyire befolyásolta a projektet?

  • Barbador Kultterasz a projekt neve. Nagymarosi nyári rendezvénysorozat lesz. Terveim szerint május 29-én indul és augusztus végén ér véget. Ez öt-hat rendezvényt takar. Természetesen pandémiafüggő a projekt, de abban bízunk, hogy az átoltottságnak megfelelően ez javulni fog. Nyilván nem tömegrendezvényben gondolkodunk, hanem inkább minikoncertekre, kamaraelőadásokra, beszélgetős műsorokra, stand up műsorokra, százötven-kétszáz nézőig tervezünk egyelőre. Ezzel a pandémiával nagyon felfordult a mi világunk, a színházi emberek világa is. A művészeti ágak szerencsésebbek, tehát például a festészet, szobrászat, hogy otthon vagyunk egy anyaggal a műteremben. A színház és a filmes szakma köszönhetően a vírusnak, nagyon kilépett a medréből. Az első hullám alatt még-még kitartottunk, a második hullám alatt viszont már nagyon depresszív lett ez a szakma. A pandémia miatt bezárt a színház és annyira nem volt munkám, nem tudtuk felmérni, hogy meddig tart, hogy maszkokat árultam, ez érdekes állomás volt. Kilátástalan lett a helyzetünk, ezért is most dupla energiákkal hajtjuk a Barbador Kultterasz rendezvénysorozatot. Szerintünk a nézők is dupla kulturális éhséggel várják már. Reményeink szerint csodás találkozás lesz.
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

– Kiket hív meg, mi alapján alakult ki a névsor?

  • Mivel ez egy kezdődő rendezvénysorozat, az általam ismert színészeket, művészeket hívom meg elsősorban, fontos, hogy szívből jöjjenek el Nagymarosra. Hamarosan neveket is nyilvánosságra hozunk.

Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments