A környezeti nevelési programok az ősszel újra indulnak

A Covid miatti korlátozások végre enyhülnek, és jelenleg nem is prognosztizálnak újabb megbetegedési hullámot. Szép lassan a környezeti nevelési programokat is újra lehet indítani. A várossal való egyeztetés alapján az alábbi rendezvényeket tervezzük az év második felében.

FUTÓVERSENYEK tekintetében jelenleg még mindig csak 500 fő alatti tömegrendezvények megtartása engedélyezett. Ezért még nincs konkrét időpont a Fut a Vác megrendezésére, de ha a törvény engedi ősszel lehetőség nyílhat a 30. verseny megtartására. Azt ugyanis nehéz lenne garantálni, hogy a versenyre ne jöjjenek el többen, nem lehetne lezárni a versenyzési területet, ezért jelenleg még nincs lehetőség a biztonságos megrendezésre. A 24. Mikulásfutás december ötödikei futamainak megrendezése már biztosabb. Itt elsősorban a helyszínnel lehetnek gondok, ha a Március 15. téri felújítások nem fejeződnek be addig és nem javul a tér áteresztőképessége.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

A LIGET és RÓZSAPARK SZÉPÍTÉSI PROGRAMOK is be vannak tervezve. Szeptember első hétvégéjén lesz a Liget takarítás, pénteken az iskoláknak, szombaton a civileknek. Így a Mária napi búcsúra, illetve az eucharisztikus találkozó időpontjára, a Liget is megtisztulva várja majd az imádkozni és a pihenni vágyókat. A Rózsapark takarítására csak november ötödikén kerül sor, amikor lehullanak a levelek, illetve a rózsaágyak téliesítését is megoldhatjuk. Az idénre is tervezünk madárvédelmi programot is a takarítás mellett, amin a civilek is szerepet vállalhatnak. A programjaink nyitottak, de nem szándékozunk a városlakók hétvégi pihenését frusztrálni takarítási programokkal. Akinek kedve van, vagy úgy érzi, az csatlakozhat, azt megköszönjük.

A MOBILITÁSI HÉT keretében kerül sor az idén a diákpolgármester választásra, a Tour de Vác általános iskolás kerékpáros programra az óvodások Gyadai kalandjára és a Naszály túrára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Szeptember 16-ára, csütörtökre tervezzük a diákpolgármester választást, a Váci Diákönkormányzat megalakítását és az ezzel járó színes vidám programot, mely nem csak a középiskolásoknak, hanem a város lakosainak is színes programot jelent majd.

A „nagy csopisok” Gyadai kalandja szeptember 18-án szombaton indul, ahol az óvónők és a túravezetők segítségével elsajátíthatják a kicsik, hogyan kell viselkedni a természetben és milyen csodálatos dolgokat lehet ott megfigyelni.

Az elmúlt évben már kétszer is elmaradt Naszály túrát Hajdú Sanyi bácsi szeptember 19-én vasárnap fogja vezetni, ahol az idén a hegy ásványkincseit, azok lelőhelyét fogjuk megismerni a kosdi szénbánya, a homokkő a mészkő és az agyag bányászásával ismerkedhetünk meg és akinek szerencséje van „Szent László pénzt” is találhat az elhagyott kövek között. A túrára az idén is csak regisztráció alapján lehet csatlakozni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

A Tour de Vác kerékpáros vetélkedőre szeptember 21-én kedden kerül sor, ahol a váci általános iskolás csapatok mellett az idén is vendégül látjuk a környező települések iskoláinak csoportjait is. A rendezvén központja a múzeumkert lesz, ahol nemcsak a versenyzőknek, hanem a kerékpároknak is akad majd elég hely.

A programok a környezeti nevelés mellett lehetőséget adnak majd ahhoz is, hogy ismét közeledjünk egymáshoz, találkozhassunk azokkal, akikkel a vírusveszély miatt már régen nem sikerült, akit már majdnem elfelejtettünk, de most talán mégis összetalálkozhatunk ismét.

A programokkal kapcsolatban amint időszerű lesz bővebb információt adunk. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments