A Nemzeti Összetartozás Napja városunkban

„Emlékezzetek és emlékeztessetek!” címmel tartotta megemlékezését Vác Város Önkormányzata és a Madách Imre Művelődési Központ június 4-én délután az Országzászlónál – írja a vac.hu.

Az eseményen a Himnusz közös eléneklését követően a trianoni szerződésről és annak következményeiről Fehér Zsolt önkormányzati képviselő, az Emberi Kapcsolatok Bizottságának elnöke szólt. Többek között leszögezte, hogy ezen a napon, Trianon évfordulóján egyszerre gyászolunk és egyszerre ünnepelünk. Gyászoljuk a sanyarú múlt létünket máig meghatározó e sötét pillanatát és ünnepeljük összetartozásunkat. Emlékező beszédében kiemelte: határokon innen és határokon túl, mi, magyarok mind összetartozunk, hiszen a haza nem, csak a határok változtak. Reményét fejezte ki, hogy nemzetünk előbb-utóbb újra a gyarapodás útjára lép. Ám addig is a mi történelmi felelősségünk emlékezni és emlékeztetni. Zárásként hangsúlyozta: összetartozunk, éljünk bár a világ bármely szegletében.

A rendezvény végén a az önkormányzat, az egyház, a pártok képviselői és a jelenlévő polgárok koszorúk, virágok elhelyezésével tisztelegtek az elődök emléke előtt, majd a Szózat eléneklésével zárult a Nemzeti Összetartozás Napja városunkban.

Az eseményen énekével közreműködött Ördögh Csenge, a Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola tanulója.

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a Madách Imre Művelődési Központ Ablak Galériájában Vác Város Levéltárának gyűjteményéből archív plakátokból álló kiállítás nyílt, amely június 20-ig tekinthető meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments