Az önkormányzat felelős vagyongazdálkodásáról

A város vagyonának korábbi, felelőtlen gazdái most Vác átlátható vagyongazdálkodását támadják. Egy, a kormányoldal helyi propagandistái által terjesztett táblázat első ránézésre is tartalmaz valótlan adatot – írja a vac.hu.

Hogy mit jelent a felelős ingatlanhasznosítás? A deákvári laktanya eladásával kilenc éven keresztül próbálkozott az előző városvezetés – 13 hektárt értékesítettek volna 825 milliós áron. A területet hasznosítani kellett, de nem fillérekért, hanem valós, piaci áron. A város 2021-ben egy magyar kiskereskedelmi láncnak a laktanya három hektáros részét 352 millió forintért adta el nyílt pályáztatás után, amely arányosan jóval több bevételt jelent a korábbi terveknél.

Az ingatlaneladásból befolyt pénzt a város nem feléli – mint ahogy erre korábban volt példa –, hanem fejlesztésekre és felújításokra fordítja. Ezekből a bevételekből újul meg átlátható módon Vác számos műemléki épülete, többek között az évtizedek óta méltatlanul elhanyagolt főtéri „zöld ház”. Csak ennek a patinás épületnek mintegy 100 millióba kerül a felújítása.

Mindezeket az eredményeket annak a pártnak a propagandistái támadják, amely felelőtlenül gazdálkodott a város vagyonával: például hosszú időn keresztül nem fizetettek díjat a pártirodájukért, amelyet az általuk vezetett önkormányzattól kaptak bérbe. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments