Egészségtábor, ahonnan nem akartak hazajönni

Még tartott az iskolaév, amikor a Balaton-partján 27. alkalommal megrendeztük az egészségtábort, aminek kiállításáról már előzetesen beszámoltunk. A pályázaton résztvevő legkreatívabb harminc 6-7, osztályos tanulónak adatott meg a táborban való részvétel 8 település és 16 iskola részvételével.

A táborban sikerült a sok szórakozás, fürdés és vidám program mellett a környezetvédelmi, drogprevenciós és balesetvédelmi foglalkozásokat is megtartani, amik remélhetőleg maradandó nyomot hagytak a táborozókban, mert a tábor legfontosabb célja, hogy a résztvevők nem csak elsajátítják, hanem továbbítják is társaiknak azokat a gondolatokat, amikkel a szakembereink felkészítették őket annak érdekében, hogy a világot más szemmel nézzék.

Az idén a nagy attrakciók mellett (melyek közül kétségtelenül a rendőr motorcsónakos üldözéses program volt a legnépszerűbb, amit a táborozók átéltek, vagy inkább túléltek) egy új színfoltot jelentett az íjászat. A Célpont 2010 egyesület felajánlásával a táborozók a sportíjászat rejtelmeibe tekinthettek be, kipróbálhatták önmagukat a versenyíjakat és íjász bemutatót is láthattak Szvitek Varsányi Gellért íjász versenyző közreműködésével, aki az elmúlt években még táborozóként vett részt a programban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a tábor anyagi fedezetéért az önkormányzatnak, a tábort szervező „Területi összefogással a megelőzéséért” Alapítványnak, a Váci Balesetmegelőzési Bizottságnak és az Egészséges Ifjúságért Alapítványnak, valamint a Célpont 2010 Alapítványnak és főként azoknak a rajztanároknak, akik szívügyüknek tekintették a kreatív gyerekek kiválasztását.

Reméljük az új önkormányzattól is lehetőséget kapunk a 28 éves munkánk folytatására és a következő évben is meghirdethetjük a pályázatot, amire 30 jelentkező már biztosan van azokból a mostani táborozókból, akiknek annyira megtetszett az Egészségtábor, hogy nem akartak hazajönni onnan.  ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments