Fesztivál programok a dunakanyari kikötőkben és állóhajón

A Hot jazz Band műsorával megnyílt június 19-én a Dunakanyar Művészeti Fesztivál Visegrádon, a kikötőben álló Duna Event rendezvényhajón. A hivatalos megnyitót június 21-én tartották, melyen Eöry Dénes a város polgármestere mutatta be és köszöntötte a jelenlévőket, köztük dr. Vitályos Esztert, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárát, a térség választókerületi elnökét, dr. Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettesét, országgyűlési képviselőt, a Magyar Hajózás Országos Szövetségének elnökét, dr. Rétvári Bencét, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettesét, országgyűlési képviselőt és Spányik Gábort, a MAHART Passnave személyhajózási igazgatóját.

Dr. Vitályos Eszter beszélt arról, hogy a fesztivállal az a céljuk, hogy mindenki még jobban megismerje és felfedezze a csodálatos Dunakanyart. Amellett, hogy megismerik az adott települést, a fiatalok, a családosok, a kirándulók, a vendégek, lesz lehetőség minőségi zenéket hallgatni is. De, aki arra vágyik, érdekfeszítő előadásokon is részt vehet majd. Olyan programokkal készültek, amely az adott település szépségeit és kultúráját mutatja be a helyi közösség bevonásával együtt, mindenki örömére és megelégedésére. Beszélt a közeljövőbeni visegrádi fejlesztésekről, de mint mondta: jó híre van a vízisportok és a túra szerelmeseinek is, ugyanis megújult Budapest és Pest megye 15 vízitúra megállóhelye Szobtól egészen Dömsödig. Ennek a fejlesztési programnak köszönhetően várhatóan fellendül a vízi turizmus is a közép-Dunán – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

Dr. Völner Pál kiemelte, hogy a turisztika mellett a vidékfejlesztési programok kedvezményezettje is a térség. Említette, hogy idegenforgalmi térség is, tavaly nyáron a válság miután már beköszöntött és a belföldi turizmus igényeit kellett kielégíteni, a MAHART Passnave felhajózott a Dunakanyarba, nagyon sikeres körjáratokat indított. Ezeket az idei évben is be tudták indítani, az állami szerepvállalás nagyon fontos ennél a programnál, s ehhez kapcsolódóan a hajózástól kissé elrugaszkodva a kulturális programoknak is ezen a nyáron házigazdájává vált.

Dr. Rétvári Bence megköszönte Spányik Gábornak a meghívást. Mint mondta: a tavalyi évben is egy nagyon innovatív ötletük volt, hogy közösen elindították a dunakanyari hajó körjáratokat, amin 120 ezer utas fordult meg. Idén pedig azzal bővülnek ezek a körjáratok, hogy nemcsak már 5 körjárat van, hanem minden kikötőben kulturális program is fogadja az ide látogatókat, egészen augusztus végéig. Ebből látszódik, hogy évről évre hogyan bővül a kulturális kínálat itt a Dunakanyarban – hallottuk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

Spányik Gábor örömét fejezte ki, hogy Magyarországon elindult a gazdaság, elindult a turizmus és bízik benne, hogy a héten már a nemzetközi turisták is megérkeznek a Dunakanyarba, legyenek azok egyéni turisták Szlovákiából, vagy akár nemzetközi hajók, amelyek 24-én megérkeznek Magyarországra is. Hangsúlyozta a MÁV-val, HÉV-vel, Volánbusszal, való együttműködésüket, így mindenkinek lehetőséget nyújtanak, hogy ki tudjanak jutni a Dunakanyar mind a 72 településére valamilyen közlekedési eszközzel.

A visegrádi kikötőben a Duna Event állóhajó vendége lesz június 25-én Nagy Réka, június 26-án Benkő Péter. Június 27-én pedig a programban Szalay Balázs autóbemutatója szerepel. (F. E.)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments