Ismét ülésezett a testület: döntés született a hulladékudvarról is

A veszélyhelyzet miatt nyolc hónappal ezelőtt tarthatott utoljára helyszíni jelenléttel teljes ülést Vác Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. Június 24-én találkozhattak ismét a Városháza nagytermében a döntéshozók, ahol több fontos előterjesztést vitattak meg és hoztak ezekről határozatokat. Az alábbiakban a legfontosabbakat ismertetjük – írja a vac.hu.

Az ülésnap elején a jelenlévők egyperces csenddel emlékeztek a járvány miatt városunk közelmúltban elhunyt polgáraira.

A tájékoztatók sorában ismét szerepelt egy értesítés a köztartozásmentes adatbázisból történt törlésről: május 10-én Pető Tibor (Fidesz-KDNP) került ki a névsorból. A napirend indító témája a tűzoltóság tavalyi munkájáról szóló beszámoló volt, amelyet elfogadtak a képviselők, majd nyílt pályáztatással értékesítésre jelölték a Görgey u. 13. alatt található üzletet. Három mezőgazdasági terület eladása közül kettőnél Molnár Nándor (Összefogás Vácért) javaslatára az értékbecsléshez képest megemelték az eladási árat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Testületi döntés a Karacs-torzó rendezése érdekében

Végre lehet hulladékudvara Vácnak

Hosszú idő óta tartó gond oldódhat meg azzal, hogy a városvezetés eredményes tárgyalásai után a váci hulladékgazdálkodást irányító szolgáltató (DTkH) a Deákvári fasor 2. szám alatti területen, mintegy 1100 négyzetmétert használatba vesz hulladékudvar létesítésére. Az erre vonatkozó döntést az ellenzékiek nem szavazták meg.

A váci mentőállomás munkatársa számára – egyszeri, 3 évre szóló – bérlőkijelölési jogot biztosítottak egy Nagymező utcai önkormányzati tulajdonú lakásra.

Az idei városi költségvetés aktualizálására benyújtott javaslatban az önkormányzati forrásból biztosított felújítások már közel 318 millió, a fejlesztések több, mint 655 millió forintot tesznek ki, már szerepel benne a Vám utcai óvoda konyhájára költendő megemelt összeg és a főtéri szökőkút felülvizsgálatát biztosító kiadás is. A módosítással a kormánypárti képviselők nem értettek egyet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Testületi döntés a Karacs-torzó rendezése érdekében

Módosítások egy élhetőbb városért

Egy sor napirendi téma érintette a város különböző pontjaira vonatkozó településszerkezeti előírás módosítását. A Helyi Építési Szabályzat változása, illetve a módosításokat javasló elképzelések véleményezési szakaszának lezárása több, a közeli időszakban megvalósuló fejlesztést tesz lehetővé.

A jövőben a művelődési központ feladatait egy 3 millió forintos törzstőkével létrehozott nonprofit gazdasági társaság látja majd el. Előterjesztésében ezt Matkovich Ilona polgármester (Összefogás Vácért) a város kulturális és közművelődési feladatainak koordináltabb és gazdaságosabb formában történő ellátásával indokolta.

Eredménytelennek nyilvánították a Szociális Szolgáltatások Háza igazgatói pályázatát. Elvi hozzájárulás született a testületi tagok részéről ahhoz, hogy ismét egy intézménnyé váljon a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ és a Szociális Szolgáltatások Háza. Inotay Gergely (Összefogás Vácért) javaslatát elfogadva, a gyermekét/gyermekeit egyedül nevelő szülő a gyermek(ek)kel együtt idén is féláron veheti igénybe július elejétől augusztus végig (összesen 10 alkalommal) a strand, a stadion, a sportcsarnok és a művelődési ház saját szervezésben nyújtott rendezvényeit. A képviselők elfogadták az Európai Mobilitási Hét Kartáját és Kiss Zsolt (Összefogás Vácért) indítványára úgy döntöttek: Vác csatlakozik ezen hét (szeptember 16-22.) programjában szereplő autómentes napi (szeptember 22.) kezdeményezéshez.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Testületi döntés a Karacs-torzó rendezése érdekében

A nyílt ülés napirendi sora után

A folytatásban napirend utáni felszólalások következtek, majd közérdekű témákban kérdéseket tehettek fel a képviselők.

Végül zárt ajtók mögött döntöttek a „Vác Város Közszolgálatáért” kitüntető címről, melyet 2021-ben a Jegyzői Kabinet munkatársa, Kovács Tímea érdemelt ki.

Vác Város Önkormányzat Képviselőtestülete az elfogadott éves munkaterv szerint a következő plenáris ülését július 14-én tartja majd.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments