Két év szervezés után péntektől vár mindenkit az óriáskerék

Pénteken már felülhetünk Vác első óriáskerekére a Duna-parton, hogy megcsodálhassuk a panorámát. Az attrakciót a Dunakanyar Rendezvényiroda hozta el Vácra és az önkormányzattal együttműködve valósítja meg.

„A rendezvénynek az ötlete 10 évvel ezelőtt fordult meg először a fejemben, hiszen igazából csak egy fesztivál volt a városban, a Vigalom. Ezeken, mint a nagyszínpad műsorvezetője, később pedig már, mint a program szervezője is részt vettem” – meséli Wernke Ádám, az ötletgazda.

Nevükhöz fűződik még a motorostalálkozó is, amelyet a már nyugalmazott Beer Miklós megyéspüspök is támogatott.

„Mivel sokáig motoroztam, akkoriban zsigerből jött az ötlet egy motoros találkozó megszervezéséhez, de nem azt a klasszikus motoros találkozót álmodtam meg, hanem egy mindenkinek szóló, családi rendezvényt – motoros áldással a székesegyház előtt. A kezdetekben Beer Miklós püspök úr segített, aki mai napig a motoros rendezvényünk örökös tiszteletbeli alapító tagja. A többi fesztivál ennek alapján, igazából a lakosság kérésének megfelelve indult útjára, hiszen az emberek hiányoltak a város életéből egy jó hangulatú sörfesztivált és egy hagyományőrző szüreti felvonulással egybekötött borfesztivált” – mondja Ádám.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

Az elmúlt évek alatt a fesztiválokat mindig valami újdonsággal igyekeztek feldobni: volt már fényfestés, hangulatos színes izzósorok, a színpad mellett egy LED fal, de évről-évre egyre több kézműves is árul a programokon és a gasztronómiai kínálatuk is egyre bővül.

„Idén a nagy szenzáció az óriáskerék lesz. Régi vágyunk volt, hogy egy igazán hatalmas látványosságot hozzunk el a rendezvényeinkre. Hát ez most sikerült! Szervezőtársam Loksa Levente volt az, aki az elmúlt két évben rengeteg utánajárással, rengeteg tárgyalással, utazással, egyeztetésekkel, teljes elszántsággal azon volt, hogy itt legyen ez a csodálatos attrakció” – teszi hozzá.

A 30 méter magas óriáskerék a Dunakanyar motoros találkozó és családi napokon debütál és az augusztusi sörfesztivál végéig lesz a váci Duna-parton, a Zenepavilon és a komp között, az Országzászlónál.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

„Vác Város Önkormányzatának támogatásával sikerült ezt a projektet megvalósítani, hiszen azért ez egy – szó szerint – óriási dolog” – mondta végezetül Wernke Ádám. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments