Két Szív lakás: egy krízisotthon a Dunakanyarban, amely sokaknak segíthet

Több, mint húsz éves álmát valósította meg Fónagy István akkor, amikor a Dunakanyarban létrehozott egy átmeneti krízisotthont Két Szív lakás néven. Segítőtársra is talált, a bűnügyi helyszínelőként dolgozó, népszerű váci írónő Törteli Eszter személyében.

Az ötlet még akkor fogalmazódott meg Istvánban, amikor az egészségügyben, sérült emberekkel dolgozott és az élet úgy hozta, hogy más területre, a vendéglátásra tért át.

„Akkor döntöttem el, hogy ha egyszer lehetőségem lesz, a hátrányos helyzetű, sérült embereknek azzal segítek, hogy átmenetileg otthont adok nekik. A két szív ugyan egy családot szimbolizál, de most már attól sem zárkózom el, hogy akár fogyatékkal élő fiatalok életkezdését segítse ez a ház” – mondja, miközben a helyszínre tartunk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Bár az ingatlant egyedül vásárolta meg István, a működtetésben szakemberek is részt vesznek majd, akik szaktudásukkal segítenek a bajba jutott embereken. Rengeteg támogatást kapott a berendezési tárgyak beszerzésében hiszen, ha bármikor kért a Facebook oldalon, mindig akadt, aki felajánlott egy kávéfőzőt, egy hűtőt, vagy mosogatógépet.

„A ház fenntartásában is számítok a jószándékú emberekre, de ehhez kell az első segítségre váró szülő a gyermekével, hogy meglássuk, hogyan is működik majd a ház.”


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments