Kilencvenöt millió forintból bővíthetik az Újhegyi úti óvodát

A második óvodai fejlesztési támogatás után, átadta a harmadik, az Újhegyi óvoda támogatásáról szóló jelképes csekket is Rétvári Bence államtitkár, Vác országgyűlési képviselője. Mint ismert, az állam a kieső költségvetés kompenzációjaként juttatott a városnak, meghatározott feladatokra, közel 400 millió forintot.

„A legnagyobb összegű támogatást az Újhegyi úti óvoda bővítésére, fejlesztésére adta a Kormány. Ez a 95 millió forint, amit biztosított, több mint a Kölcsey utcai és a Sirály utcai óvodára fordítható. Már 2016-ban is pályázott a város a fejlesztésre, akkor sajnos nem jártak sikerrel, de a legutóbbi döntésnek köszönhetően ezt az összeget Vác megkapja” – mondta csütörtökön Rétvári Bence a helyszínen. Hozzátette: mindig nagy öröm számukra, ha óvodabővítésről beszélünk, hiszen ez azt jelenti, hogy egyre többen választják Vácot lakóhelyükül.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Pedagógusaink köszöntése kitüntetése átadásával

Az országgyűlési képviselő azt is kiemelte, hogy ezekkel a fejlesztésekkel az év első felében Vác 640 millió forintos többlettámogatáshoz jutott.

Mokánszky Zoltán önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy ezeken a támogatásokon is látszik, hogy milyen jó a kormánypárti képviselők lobbiereje. Köszönetet mondott Rétvári Bencének, hogy szívén viseli a város sorsát. A politikus úgy látja: ezzel a fejlesztéssel a gyerekek életminősége javulhat. Végül csalódottságát fejezte ki, hogy a városvezetői most sem jelentek meg, hogy átvegyék a jelképes csekket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments