Kilencvenöt millió forintból bővíthetik az Újhegyi úti óvodát

A második óvodai fejlesztési támogatás után, átadta a harmadik, az Újhegyi óvoda támogatásáról szóló jelképes csekket is Rétvári Bence államtitkár, Vác országgyűlési képviselője. Mint ismert, az állam a kieső költségvetés kompenzációjaként juttatott a városnak, meghatározott feladatokra, közel 400 millió forintot.

„A legnagyobb összegű támogatást az Újhegyi úti óvoda bővítésére, fejlesztésére adta a Kormány. Ez a 95 millió forint, amit biztosított, több mint a Kölcsey utcai és a Sirály utcai óvodára fordítható. Már 2016-ban is pályázott a város a fejlesztésre, akkor sajnos nem jártak sikerrel, de a legutóbbi döntésnek köszönhetően ezt az összeget Vác megkapja” – mondta csütörtökön Rétvári Bence a helyszínen. Hozzátette: mindig nagy öröm számukra, ha óvodabővítésről beszélünk, hiszen ez azt jelenti, hogy egyre többen választják Vácot lakóhelyükül.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Az országgyűlési képviselő azt is kiemelte, hogy ezekkel a fejlesztésekkel az év első felében Vác 640 millió forintos többlettámogatáshoz jutott.

Mokánszky Zoltán önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy ezeken a támogatásokon is látszik, hogy milyen jó a kormánypárti képviselők lobbiereje. Köszönetet mondott Rétvári Bencének, hogy szívén viseli a város sorsát. A politikus úgy látja: ezzel a fejlesztéssel a gyerekek életminősége javulhat. Végül csalódottságát fejezte ki, hogy a városvezetői most sem jelentek meg, hogy átvegyék a jelképes csekket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments