Pénteken temetik el Szalay Ákost

Június 18-án, pénteken, fél öt órakor kísérik el utolsó földi útján a kisváci katolikus temetőben a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt Szalay Ákost. Fél hatkor a Fehérek templomában hálaadó szentmisét tartanak, melynek keretében köszönik meg az Úrnak, hogy megteremtette, nekünk adta, földi zarándokútján vigyázott reá, s imádkozunk azért, hogy fogadja be őt az Atyai Házba – írja családja a gyászjelentésben.

Szalay Ákos 1956-ban született, piarista gimnáziumban érettségizett, majd az Ybl Miklós Műszaki Főiskolára járt, később pedig a BME Építőmérnöki Karára. Budapesten gyerekeskedett, majd 1982-ben költözött Vácra, ahol kezdetektől lokálpatrióta odaadással vállalt szerepet a közösség életében. A Váci Városszépítők Egyesületének tagjaként számos műemlékvédő-emlékmegőrző tevékenységet végzett, többek közt részt vett a Váci Kálvária és a Hétkápolna felújítási munkálataiban. Elhívatott keresztény emberként és a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend tagjaként megszállottan dokumentálta a városban és Vác határában található feszületeket, a napokban kiadott váci Kőkeresztek című kiadvány elkészítésében is aktívan részt vett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

Szalay Ákos kiemelkedő munkássága elismeréseként, 2018 novemberében a városépítőről elnevezett Migazzi Emlékdíjat vehetett át a váci egyházmegye alapítványától –  írtuk róla. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments