Polgármesterek váci találkozója

Folytatva a pandémia enyhülésével lehetővé vált diplomáciai programját, szombaton 3 polgármestert látott vendégül városunkban Matkovich Ilona. A váci városvezető meghívását elfogadva ismerkedett a Belvárossal és beszélte meg az aktuális településpolitikai aktualitásokat Nyirati Klára – Baja, V. Naszályi Márta – Budapest I. kerület és Szücsné Posztovics Ilona – Tatabánya polgármestere – írja a vac.hu.

A Remete pincében lebonyolított tapasztalatcsere, illetve a városi séta alkalmával megbeszélt témák között egyaránt szóba kerültek az adott város vírushelyzet miatti intézkedései, illetve a kormánydöntések miatt kialakult szűkös költségvetésben megtehető lépései.

A képviselt településeken közös gond, hogy a központi elvonások részleges visszapótlása elégtelen a kiesett bevételek fedezetére. (Tatabánya és a fővárosi kerületek ráadásul semmilyen kompenzációt nem kaptak.) Szó esett a tavalyi év teljesített költségvetéseinek főbb jellemzőiről, illetve azokról a helyi elképzelésekről, melyekkel a takarékosság mellett biztosítani lehet a polgárok mindennapjainak zavartalanságát, a szolgáltatások színvonalának megőrzését.

A hétvégén is tartalmas munkanap végén a résztvevők megállapodtak abban, hogy az ehhez hasonló találkozókat rendszeressé teszik és lehetőség szerint kibővítik a hasonló problémákkal küzdő települések vezetőivel. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments