Polgármesteri megbeszélés francia testvérvárosunk vezetőivel

A pandémiás időszak levelezés útján történő kapcsolatfelvétele után szerdán délelőtt valós idejű online beszélgetést folytatott Matkovich Ilona polgármester, a francia testvérvárosunkat vezető kollégájával, Muriel Scolannal.

Deuil-La Barre és Vác polgármesternője beszélt azokról az intézkedésekről, melyek a koronavírus-járvány alatt váltak szükségessé. Szóba kerültek azok az elképzelések is, melyeket a két település életében a megszokott kerékvágásba történő visszavezetés érdekében szeretnének megvalósítani.

Matkovich Ilona és Muriel Scolan egyetértett abban, hogy kívánatos a jövőben ismét feleleveníteni az elsősorban a kulturális életben és az oktatási intézmények jó kapcsolatrendszerében megmutatkozó korábbi gyümölcsöző együttműködést.

Francia testvérvárosunk polgármestere egy szeptember közepén esedékes ottani rendezvényre invitálta a váciakat. Ezen gasztronómiai és zenei programok mellett Deuil-La Barre további testvérvárosaival együtt az együttműködési keretek megerősítésére is sor kerül. Matkovich Ilona a meghívást köszönettel elfogadta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Korszerűbb és biztonságosabb medencét ígérnek az időigényes fejlesztés végére

Az internetes konferencián váci részről jelen volt Inotay Gergely alpolgármester és Iványi Károlyné kabinetfőnök. Francia testvérvárosunk részéről bemutatkozott a külkapcsolatokért felelős tanácsnok, Alberto Pereira, továbbá jelen volt Yaëlle Chémouny, Anne-Laure Lassierra és Annabelle Salgado.

Mint ismeretes, a 2019-es önkormányzati választás után felálló váci városvezetés a pandémiás időszakot megelőzően igen élénk külkapcsolati programot bonyolított le. A szlovák testvérváros, Vágtölgyes delegációján kívül a városháza vendége volt a Csehország, illetve Norvégia magyarországi nagykövete is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments