Polgármesteri megbeszélés francia testvérvárosunk vezetőivel

A pandémiás időszak levelezés útján történő kapcsolatfelvétele után szerdán délelőtt valós idejű online beszélgetést folytatott Matkovich Ilona polgármester, a francia testvérvárosunkat vezető kollégájával, Muriel Scolannal.

Deuil-La Barre és Vác polgármesternője beszélt azokról az intézkedésekről, melyek a koronavírus-járvány alatt váltak szükségessé. Szóba kerültek azok az elképzelések is, melyeket a két település életében a megszokott kerékvágásba történő visszavezetés érdekében szeretnének megvalósítani.

Matkovich Ilona és Muriel Scolan egyetértett abban, hogy kívánatos a jövőben ismét feleleveníteni az elsősorban a kulturális életben és az oktatási intézmények jó kapcsolatrendszerében megmutatkozó korábbi gyümölcsöző együttműködést.

Francia testvérvárosunk polgármestere egy szeptember közepén esedékes ottani rendezvényre invitálta a váciakat. Ezen gasztronómiai és zenei programok mellett Deuil-La Barre további testvérvárosaival együtt az együttműködési keretek megerősítésére is sor kerül. Matkovich Ilona a meghívást köszönettel elfogadta.

Az internetes konferencián váci részről jelen volt Inotay Gergely alpolgármester és Iványi Károlyné kabinetfőnök. Francia testvérvárosunk részéről bemutatkozott a külkapcsolatokért felelős tanácsnok, Alberto Pereira, továbbá jelen volt Yaëlle Chémouny, Anne-Laure Lassierra és Annabelle Salgado.

Mint ismeretes, a 2019-es önkormányzati választás után felálló váci városvezetés a pandémiás időszakot megelőzően igen élénk külkapcsolati programot bonyolított le. A szlovák testvérváros, Vágtölgyes delegációján kívül a városháza vendége volt a Csehország, illetve Norvégia magyarországi nagykövete is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments