Püspökszilágyon sikeresen segített tavasszal a Vác FC másodedzője

2019 nyarától 2020 decemberéig látta el a Vác FC vezetőedzői teendőit Burzi Attila. A szakember az első teljes évében még az NB II-ben trenírozta a csapatot, tavaly ősszel pedig már az NB III-ban. A téli holtszezonban aztán kisebb változás állt be a váci szakmai stábban, hiszen visszatért Csank János mesteredző, aki szakmai igazgatóként vette át az irányítást, de Burzi Attila is a stáb tagja maradt, január óta másodedzőként segíti a Vác FC munkáját.

Burzi Attila ezzel párhuzamosan – márciustól – a Pest megyei III. osztály Északi csoportjában szereplő Püspökszilágy SE szakmai munkáját is elkezdte segíteni. A szakember a püspökszilágyi lehetőségről és a tavaszi szezonról is beszélt a Váci Naplónak: „A váci munkám mellett régebb óta a püspökszilágyi, falut üzemeltető önkormányzati gazdasági társaság ügyvezetője vagyok” – kezdte lapunknak Burzi Attila.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

„Idén aztán a felnőtt csapat kispadja megüresedett és a polgármester úr megkért arra, hogy segítsek a futballcsapatnál is. Elvállaltam a felkérést. Bár természetesen a szombati mérkőzéseken ott voltam – szerencsére ez nem ütközött a Vác FC vasárnapi bajnokijaival –, a kispadra nem ültem le, csak a háttérből segítettem. A kiesés széléről egy ötös győzelmi sorozattal sikerült felhozni a csapatot a középmezőnybe, aztán le tudtuk győzni a bajnoki címért küzdő Csomádot is – mindezt mindössze 12–13 játékossal. Végül a 6. helyen zártunk. Jó mentalitású baráti közösség a püspökszilágyi csapat, a legeredményesebb játékos pedig a váci nevelésű Gergely Zoltán lett 20 találattal. Pozitívan emlékszem erre a tavaszra, szeretném is folytatni, de a további szerepem még minden téren képlékeny…”

Burzi Attila egyébként a 1994-es NB I-es váci bajnokcsapat tagjaként Csank János játékosa volt. Idén tavasszal már edzőtársként dolgoztak együtt a minél sikeresebb eredményekért a Vác FC-nél és mivel a bennmaradás végül – ha nehezen is, de – sikerült, elmondhatjuk, hogy jól működtek együtt, sőt, Burzi Püspökszilágyon is eredményesen segítette a szakmai munkát. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments