Szépen csillogó Kék Duna-ezüst a Pest Megyei Kupanapon

Nagy sikert ért el a 10 évvel ezelőtt alapított váci Kék Duna SE azzal, hogy felnőtt Női csapata bejutott a Pest megyei Kupa döntőjébe, amelyet az új budaörsi stadionban rendeztek meg a Kupanap keretében vasárnap délután.

A délutáni program 14.30-kor máris a Kék Duna SE–Tárnok női kupadöntővel indult. A váciak az első félidőben jól tartották magukat, a Tárnok viszont a 8. percben megszerezte a vezetést. A szünet után aztán a rutinos, magasabb osztályt megjárt játékosokkal tűzdelt Tárnok négy újabb gólt szerezve magabiztosan, 5–0-ra nyert a váci egyesület ellen. A mérkőzés embere a három gólt szerző tárnoki Gál Henrietta lett, míg a Kék Duna SE legjobbja, Hosták Dorina lett, aki a döntőt követő sajtótájékoztatón a következőképpen értékelt:

“Borzalmasan nehéz mérkőzést játszottunk egy nagyon jó ellenfél ellen – értékelt a fiatal labdarúgó. A második bekapott gól után kissé letörtünk, de nagyon büszkék vagyunk magunkra és nagy élménynek számított a döntőben játszani! Az biztos, hogy nagyon furcsa volt ennyi néző előtt futballozni mindannyiunk számára, de sok bátorítást kaptunk szurkolóinktól, ami remek érzés volt.”

Győri Tamás szakmai és utánpótlás-vezető, a klub alapítója a következőket tette hozzá a Váci Naplónak: „Az első 10 percben két-három lehetőségünk is volt, ha azok bemennek, teljesen más lett volna a végeredmény” – mondta Győri Tamás. „A szünet után sajnos egyből megkaptuk a második találatot egy szabadrúgásból – erre jobban fel kellett volna készülnünk –, utána pedig már nem volt esélyünk. De nagy dicsőség, hogy itt lehettünk a döntőben és remélem, hogy jövőre újra itt leszünk – sőt, akkor már meg is nyerjük a kupát!”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Fábián Gábor gyógyulásáért szerveznek jótékony focikupát hétvégén

Turza Bernadett, a klub technikai vezetője lapunknak a döntő mellett a nagy sikert elérő tízéves klub helyzetéről, működéséről is mesélt.

„Először is szeretném megköszönni, hogy egyesületünk felejthetetlen pillanatában média-megjelenésben a Váci Napló szerkesztősége figyelmet szentelt nekünk. Szeretném kiemelni és megköszönni a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóságnak a kupadöntő profi szervezését, vezetőnek, játékosnak egyaránt hatalmas megtiszteltetés volt részt venni az eseményen” – részletezte Turza Bernadett.

“Hogy ennek az élménynek részesei lehessünk, a bajnokságban velünk egy csoportban játszó Gödön, a kiemelt bajnokságban játszó, U19-es játékosokkal kiegészülő Budaörsön és a Kerepes együttesein kellett túljutni. Szeretném hangsúlyozni, hogy döntőbeli ellenfelünk, a Tárnok csapata minden tekintetben más, magasabb szintet képvisel, ezért nem meglepő a kupagyőzelmük. Ha össze kellene hasonlítani az erőviszonyokat, azt mondhatjuk, hogy jelenleg a szintén egy felnőtt női csapatot versenyeztető Göddel képviselünk azonos szintet, ezt nézve ez az ezüstérem óriási siker egyesületünk életében! A döntőben szerzett tapasztalatokat próbáljuk kamatoztatni a jövőben, férfi és női vonalon egyaránt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szlávikné Szegner Rita kapta az idei „Fogyatékossággal Élő Váci Emberekért” díjat

Az egyesület működéséről érdemes megemlíteni, hogy 10 évvel ezelőtt Sződligeten kezdtük el az építkezést egyetlen felnőtt csapattal, majd 2013-ban a Reménység pálya lett az otthonunk, ahonnan sajnos 2019 nyarán új helyre költöztünk. Fél évig Sződligeten edzettünk, játszottuk a bajnoki mérkőzéseinket, majd idén tavasszal Kosdon leltünk igazi otthonra, amiért nem győzünk elég köszönetet mondani Kurdi Ferenc polgármester úrnak és a képviselő-testületnek, akik támogatásukról biztosították egyesületünket. Utunk göröngyös, mégis mindig az volt a legfontosabb, hogy azokat a gyerekeket, családokat találjuk meg felhívásainkkal, akiknek nem elsősorban a versenysport, vagy „profi sport” az elsődleges, hanem az, hogy a sportot a gyermekeik életébe kiegészítő tevékenységként építenék be. Kosd mellett egyébként még három helyszínen dolgozunk, Letkésen, Vámosmikolán és most már Csörögön is. Összesen 8 korosztályunkkal versenyzünk, U7-től U14-ig vegyesen, illetve működtetjük a női felnőtt és a férfi csapatunkat is. Ebben nagy segítségünk az egyesületünket hosszú évek óta támogató, Uponor Épületgépészeti Kft., nélkülük nehéz lenne, köszönjük a biztonságot!”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Diakónusokat szenteltek fel Vácon, 55. papi jubileumát ünnepelte Beer Miklós

A női döntő után aztán 17 órától került sor a UFC Gyömrő–Csomád-Kisnémedi (CSOKI-Sport) férfi kupadöntőre, amely nagy csatát hozott. A rendes játékidő 0–0-val ért véget úgy, hogy a megye I-es Csomád-Kisnémediből Dunaveczki Attilát a 67. percben kiállították. A kétszer 15 perces hosszabbítás sem hozott gólt, így tizenegyesek döntöttek a kupa sorsáról. A Csomád-Kisnémediben senki nem hibázott, a megye II-es Gyömrő utolsó rúgója, Horváth Péter azonban igen, így a 0–0-s döntetlen után tizenegyesekkel 5–4-re győzött a CSO-KI Sport néven szereplő csapat.

A feszült hangulatú döntő végén a rendezőségnek kellett csitítania néhány felhevült játékost, illetve szurkolót, így szerencsére a nagyobb balhé elmaradt. A díjátadás után következhetett az ünneplés, amelyet tűzijátékkal kísértek. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments