Szlávikné Szegner Rita kapta az idei „Fogyatékossággal Élő Váci Emberekért” díjat

Csütörtökön adták át a „Fogyatékossággal élő Váci emberekért” kitüntetést egyéni kategóriában, amely ebben az évben a megszokottnál később került átadásra. Idén Szlávikné Szegner Rita, a Mozgáskorlátozottak Közép- Magyarországi Regionális Egyesületének Támogató Szolgálatának munkatársa érdemelte ki.

A méltatást Inotay Gergely alpolgármester olvasta fel az intézmény udvarán, szűk körben megszervezett rendezvényen.

„Szlávikné Szegner Rita pedagógiai asszisztensként dolgozik 2012- óta a Mozgáskorlátozottak Közép- Magyarországi Regionális Egyesületének Támogató Szolgálatánál személyi segítőként. A támogató szolgálat fontos szerepet tölt be azon otthonukhoz kötött fogyatékossággal élő embereknél, akik nem képesek önellátásra, segítséget igényelnek a minden napi teendőikben. Szlávikné Segner Rita az ellátottjaival nem csupán munka kapcsolatban van, sokszor szabadidejében és segíti őket, igyekszik változatossá tenni a mindennapjaikat. Évek óta adománygyűjtést szervez családjával decemberben Vácon fogyatékossággal élő emberek számára. Nagy odaadással, empátiával végzi munkáját. Alázatos tevékenysége, segítőkészsége miatt méltó a díjra” – hangzott el. Hozzátette: köszönet az a szolgálat minden munkatársának, aki ebben a nehezített helyzetben helyt állt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Augusztusi permetezési munkálatok

A díjat Matkovich Ilona polgármestertől vehette át Szlávikné Szegner Rita. A díjazott köszönetet mondott azoknak, akik úgy érezték, hogy méltó a díjra. Mint elmondta: valóban nem egy munkahelynek, hanem egy hivatásnak érzi a feladatát, és ezt továbbra is ugyanígy szeretné folytatni. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments