Új szlogen: Szívesen látunk – Megújult a váci Tourinform iroda

Ünnepélyes keretek között adták át szerdán a váci Tourinform irodát, mely teljesen átalakulva, júniustól új szolgáltatásokkal várja a hozzá érkező turistákat, a helyi polgárokat, a külföldi érdeklődőket. Az átalakításához 20 millió forint vissza nem térítendő pályázati forrást kaptak, ugyanis 2020-ban a Vác és Környéke TDM Nonprofit Kft – Tourinform Vác sikerrel pályázott a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. által közösen meghirdetett „Tourinform irodák és információs pontok felújítása” című pályázaton. Ehhez az összeghez másfél millió forintot az önkormányzati működési támogatásból biztosított saját forrást használt fel az iroda.

A felújított iroda átadóján dr. Varga Katalin irodavezető köszöntötte a megjelent vendégeket, a közreműködőket, a kollégáit majd átadta a szót Juhász Szabolcs turizmusszakmai igazgatónak.

Juhász Szabolcs gratulált a felújításhoz, külön köszönetét fejezte ki a Tourinformban dolgozó munkatársaknak, hiszen – mint mondta – azt elmúlt másfél évet a pandémia töltötte be, de ők minden tekintetben a turisztikai hálózatban tudtak maradni, kitartottak. Egyebek közt beszélt arról, hogy Magyarország turisztikai attrakciói megújulnak, sok ezer fejlesztés zajlik jelenleg is országszerte, ezek közül már jó néhány meg is valósult. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint folyamatosan emelkedik a nyári főszezonra a foglalások és az előfoglalások száma. Megtudtuk azt is, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség a napokban indította el nagyszabású forgalomélénkítő kampányát, melynek különlegessége, hogy országszerte 12 különböző kampányfilm, valamint ennél is több, különböző közterületi plakát, online megjelenés és hirdetés fut majd. Mindenütt célzottan, az ott élőket szólítják meg különböző üzenetekkel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

Matkovich Ilona polgármester bevezetőjében örömét fejezte ki, hogy egy megújult irodában fogadhatják a vendégeket. „Nagyon jó érzés az, hogy van eredménye annak a munkának, amit a Tourinformosok véghezvittek a pandémiás, a turizmus szempontjából kihívásokkal teli időszakban és hogy átadhatnak egy megújult, modern, ügyfélbarát intézményt.” A polgármester megköszönte, hogy ez a kis csapat kihívásként tekintet erre az időszakra.

„A felújítással párhuzamosan nyílt pályázatot hirdettünk a város új turisztikai logójának tervezési pályázatát. A logó a barokk és a váci színeknek a harmóniájából adódó és nagyon sokféleképpen felhasználható. Emellett pedig az új üzenet, az új szlogen is megszületett, ami mindössze két szó: Szívesen látunk. Ez az egyszerű, de igaz mondat, nemcsak, hogy megható számomra, de talán, amikor elmennek ebből a városból, akkor azt is fogják gondolni, hogy ez tényleg valóban így van és hogy a váciak nagyon szívesen látják az ide érkező vendégeket.”
Az ünnepség keretében a szónokok átvágták a nemzeti színű szalagot. A hangulatot pedig meghitté varázsolta Farkas Virág tangóharmonika játéka.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Egyébként a váci Tourinform iroda az országban a második legnagyobb gyűjtőterülettel rendelkezik, nem csak a városról, hanem Pest megye északi, Nógrád megye nagy részének, mintegy 69 településnek a látványosságait, turisztikai célpontjait népszerűsítik, és kezelik a Turisztikai Ügynökség felé. Modern belsőépítészeti megoldásokkal kibővült fogadótérrel, új modern bútorzattal, új padlózattal, világítással, kényelmes pihenőhellyel és a Tourinform hálózat egységes arculati elemeivel várja látogatóit az iroda. A pályázat során megújult többek közt a vendégek által kevésbé ismert back office iroda, emellett az irodán belül ingyen van a wifi szolgáltatás, mobiltöltő állomások, csomagmegőrző szekrények, tour guide szett az idegenvezetéshez, gyermekjátszó sarok található, valamint a Vác környéki kézművesek, termelők kínálatának értékesítése is folyik. (Fischer Erzsébet) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments