Újabb váci harcsafogó siker

Június 16-án folytatódott a Harcsafogó Országos Bajnokság, ezúttal a leveleki horgászparadicsomban és a Pátkai-víztározón, a helyszíneken a Váci harcsalesők csapata is érdekelt volt. Az első forduló a Pátkai-víztározón került megrendezésre, ahol a zord időjárás nem kedvezett a csapatoknak. A váci csapat ennek ellenére nagy elszántsággal várta a leveleki második fordulót, ahol már a bajnoki cím volt a tét.

A váci harcsások a rajt előtti napon már megérkeztek a helyszínre, hogy kipihenten tudják a céljukat megvalósítani. Június 16-án reggel megkezdődött a sorsolás. A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) a nagy meleg miatt a versenypályát módosította a mélyvizes részről a sekélyebb víz felé, ami miatt a Váci harcsalesők teljes taktikájuk átgondolására kényszerültek. A sorsolás kissé letörte a csapatot, mert nem azt a helyszínt sikerült kihúzni, amire készültek, de ez még nem szegte kedvüket, hogy minden tudásukat bevessék a siker érdekében. Márpedig a bajnoki cím elnyeréséhez minden tudást és tapasztalatot be kell vetni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megérkeztek az első kisgyermekek az új váci bölcsődébe

A helyfoglalást követően kialakult az új stratégia, miszerint Pálinkás Viktor a stupekos módszert alkalmazta, Zsolna Mihály az úgynevezett szakítós módszert vetette be. Az első estén Pálinkás Viktor módszerével két harcsát sikerült fogni, ami a hetedik helyre volt elég, a nagy meleg rányomta bélyegét a nappali horgászatra. A második napon délben sikerült fogniuk egy 15 kg körüli harcsát, amely lendületet adott a további versenynek. „Nem számolgattunk, egyet tudtunk végig: fent kell lennünk, kerül, amibe kerül” – fogalmazott a váci harcsás. Ami meg is hozta eredményét, az utolsó este előtt a második helyen voltak. „Megpróbáltuk az All-int és bejött, kettő darab harcsát sikerült fognunk 30 kg összsúllyal, amivel a leveleki fordulóban átvettük a vezetést”.

Megtudtuk, hogy a Váci harcsalesők számára a verseny végére is bőven maradt izgalom. Maconkai barátaik, akik a mellettük lévő pályán voltak, a verseny vége előtt egy órával két harcsát fogtak, ami izgalommal töltötte el a váciakat, mivel ha 34 kg a kettő harcsájuk, átveszik a vezetést. Ám a mérlegelésen kiderült, hogy 31 kg a kettő hal. „Onnantól kezdve csak az időt figyeltük, hogy mikor lesz már tizenkét óra, amely csapatunknak dicsőséget, Vácnak hírnevet tud okozni”- mondta Viktor. Megtörtént! „Hatalmas boldogság kerített minket hatalmába. Megcsináltuk! Azonnal vízbe ugrottunk, igaz a fáradságtól alig éltünk” – osztotta meg örömét a csapat mindkét tagja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Pár érdekes adat a versenyről: 4 éjszakás volt a megmérettetés, a kezdésnél a vízhőfok 23 Celsius-fok volt, míg a végén 30 fok. A váciak a csónakjukkal a verseny alatt 30 km-es távot tettek meg. Napi egy óra alvás jutott a váci harcsafogóknak. Hét kapásból hét halat sikerült fogniuk, melyek súlyátlaga 10 kg feletti volt. A záró ceremónián nagy megelégedésükre magyar összetettben a második helyezést érték el, a leveleki fordulót viszont megnyerték. A dobogón a Himnuszt hallgatva a fáradtságtól és a rengeteg munkától mind a két váci harcsásnak könnybe lábadt a szeme. Rengetegen követték és szurkoltak a váciaknak, amit ezúton is köszönnek, hiszen ez segítette át őket a holtpontokon. Fontos információ még, hogy a magyar bajnoki ezüstérmes párossal személyesen is találkozhatunk Nőtincsen október 4-től négy napon át, ahol tizenöt csapat részvételével baráti harcsafogó verseny lesz. Egyik napon, amolyan nyílt nap lesz, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a harcsafogás rejtelmeivel az ország szinte minden pontjáról érkező csapatok segítségével. Sok szeretettel vár mindenkit, minden érdeklődőt a Váci harcsalesők csapata is! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments