Volánbusz: szerdától iskolaszüneti és módosult menetrend

A Vácot érintő helyközi, illetve a városi helyi közösségi autóbusz közlekedést lebonyolító Volánbusz Zrt. a nyári tanszünet miatt június 16-tól érvényes menetrendről tájékoztatta a váci önkormányzatot. Az alábbiakban azon helyközi és távolsági járatokat érintő módosításokat ismertetjük, melyeket a váci polgárok a helyi utazásaikhoz is igénybe vesznek – írja a vac.hu.

A szolgáltató tájékoztatásának legfontosabb része, hogy szerdától a csak iskolai előadási napokon közlekedő járatok kikerülnek a menetrendből.

Ugyanakkor a városunkban élőket is kiszolgáló, több települést érintő járatok közül:

  • az 1010-es esetében munkanapokon 5:20-kor a buszpályaudvarról új járat indul Rétság érintésével Érsekvadkertre;
  • szabadnapokon negyedórával később (16.05-kor) indul Felsőpetényből a 330-as járat Ősagárd érintésével Vácra (munkanapokon nincs változás!);

  • Romhány helyett Rétságról indul a 331-es járat 22:29-kor, mely leszálló utas jelzése esetén Vácig közlekedik;

  • a Kosdról közlekedő 333-as járat a vonatcsatlakozás érdekében az eddigi 4:10 helyett tíz perccel korábban, 4:00-kor indul Vácra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Átvette megbízólevelét Matkovich Ilona

Ismeretes, hogy az új városvezetés korábban sikeres egyeztetések után megállapodott a Volánbusszal a város tanintézményeibe bejáró vidéki diákok, illetve Vác északi területein élő utasok komfortosabb közlekedésének érdekében hozott módosításokról. Így több helyközi járat iskolaidőben nem a buszpályaudvarig, hanem az Iskolavárosig közlekedik.

A korábbi évekhez képest újdonság, hogy a tanszünetben is az Iskolavárosig közlekedik majd munkanapokon a Gödöllőről 6:25-kor induló 455-ös jelzésű busz.

A szolgáltató kéri az utasokat, hogy az utazásuk előtt a www.menetrendek.hu oldalon tájékozódjanak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments