Hetvenhét fiatal sportolót támogat a MOL Alapítvány 2021-ben

A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata évről-évre elsősorban azoknak az általános- vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók, és országos vagy nemzetközi versenyen is jó eredményeket értek el. Az útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra vagy egyéb sportoláshoz köthető költségekre igénybe vehető támogatás a fiataloknak megfelelő hátteret jelent a további felkészüléshez, versenyzéshez. Ez idén se történt másként, hetvenhét tehetséges fiatal sportolót, összesen 25 millió forint értékben díjazott a MOL Alapítvány, köztük a gödi kajakossal, Szabó Vilmossal – adta hírül sajtóközleményében a MOL Alapítvány.

Az alapítvány a 2020 végén végzett felmérésére és a sportszövetségekkel folytatott konzultációk tapasztalataira alapozva a MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázatot idén fiatalabb jelentkezőkre optimalizálva hirdette meg, ezzel is elkötelezve magát a korai tehetséggondozás mellett. A márciusban meghirdetett pályázatra a 10-16 évesek kategóriájában 414 pályázat érkezett be, ebből 67 pályázatot támogat az alapítvány – köztük egy versenyzőpárost –, összesen 20 millió forint értékben. A 16 éven felülieknek szóló Sport Klasszis kategóriában tíz fő kérelmét díjazták összesen 5 millió forint értékben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Miki 60 – Nagy nyolcas kör – támogatásgyűjtő evezés

Ennek a keretében nyert támogatást Szabó Vilmos mellett Pest megyéből Kriszt Sarolta a GEAC többpróbása, Antal Panni gyömrői RG versenyző, Görbe Soma vecsési autóversenyző, Fleischer Dóra karatés, Molnár Kitti teniszező, Fedor Zoltán dunaharaszti karatés, Szeleczki Szabina ceglédi dzsudoka, valamint ifj. Gombócz Ferenc pályi sakkozó is.

A 14 éves Szabó Vilmos 2016-ban kezdett versenyszerűen kajakozni. Már az első vízre szállások alkalmával tudta, hogy ez lesz a sportja, stabilan megülte a mini kajakot és nem sokkal maradt le az edzéseken azoktól, akik már hosszabb ideje sportoltak. 2017-ben bekerült a Göd SE U10-es fiú-váltó csapatába és megszerezte az első Magyar bajnoki címét. A legbüszkébb mégis a 2020-as évre, amikor megvédte Maraton Országos bajnoki címét, illetve K2 2000 m-en harmadszor is elnyerték a bajnoki címet a párjával, Maszárovits Lászlóval. Nagyon büszke rá, hogy sport eredményei miatt 2020-ban elnyerte Göd város legrangosabb díját, a Kóczán Mór díjat. A Sport kategória díját Kammerer Zoltán, Göd háromszoros olimpiai bajnoka adta át. Jelenleg is aktívan készül – heti 8 edzéssel – az idei versenyszezonra. E mellett a középiskolai felvételi időszakon is túl van, és felvételt nyert a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium Élsportoló osztályába. A 2021-es versenyszezonban már az U14-es korosztályban versenyzik, és mivel megjelenik az olimpiai 1000 m-es versenytávban, így főleg erre fog összpontosítani, K1 egyéni kajakban. A támogatást egy új kajak megvásárlásához szeretné felhasználni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments