Búcsút és püspöki szentmisét rendeznek a Nagyszülők és Idősek Világnapján

Ferenc pápa 2021 januárjában jelentette be, hogy megalapította a Nagyszülők és Idősek Világnapját, amelyet az egész egyházban július 26-a (Szent Joachim és Anna liturgikus emléknapja) táján, a hónap negyedik vasárnapján ünneplünk. Idén első ízben, július 25-én, vasárnap tartjuk a Világnapot, amely csatlakozik az Amoris Laetitia Családév kezdeményezéseihez – írja a vaciegyhazmegye.hu.

Ferenc pápa ebből az alkalomból személyes hangvételű üzenetet tett közzé az isteni vigaszról, az emlékezet és az imádság fontosságáról, a fiatal nemzedékek reményéről:

„Mindennap veled vagyok” (vö. Mt 28,20) – ezt ígérte az Úr tanítványainak, mielőtt felment a mennybe, és ezt ma neked is megismétli, kedves nagypapa és nagymama. Neked. „Mindennap veled vagyok” – ezeket a szavakat szeretném én is Róma püspökeként és hozzád hasonló idős emberként kimondani neked a nagyszülők és idősek első világnapja alkalmából: az egész Egyház közel van hozzád – jobban mondva, hozzánk –: törődik veled, szeret téged és nem akar magadra hagyni!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

A világnap alkalmából búcsú és püspöki szentmise lesz Mátraverebély-Szentkúton, melyre minden kedves hívet szeretettel várnak.

Emellett az odalátogatók véradással is segíthetik rászoruló embertársaikat a búcsú vasárnapján 10.00-13.00 között a Fogadóépületben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments