A Dunakanyar felfedezése élménytúrákkal

A Dunakanyar Magyarország egyik legszebb térsége. A helyi, illetve az idelátogató túrázni vágyók számára rengeteg természeti látványosság és programlehetőség áll rendelkezésre. Már csak a sokak számára legkényelmetlenebb résszel kellene megbirkózni, azaz a még ismeretlen helyeknek a felkutatásával és a kirándulás megszervezésével. Ezeknek az összegyűjtésében és szakszerű levezénylésében látták meg a kiaknázatlan lehetőséget a KanyarGO alapítói.

Kulturális- és gasztro helyeket, valamint különféle vállalkozásokat összefogva született meg az az ötlet, hogy az utazóknak segítsenek megtalálni a Dunakanyar legizgalmasabb helyeit, programjait és rejtett kincseit. Az eddigi nyilatkozatok alapján a kezdeményezés szervezői felismerve, hogy ez a vidék mindig is rengeteg felfedezni valót rejtett magában, olyan élményeket kerestek, amik nincsenek benne az útikönyvekben és sokan könnyen lehet, hogy maguktól nem építenék bele terveikbe. Összegyűjtve a térségből számos programlehetőséget és partnert, akár kész vagy akár teljesen egyénre szabott, egész napos kirándulásokat ajánlanak saját érdeklődési köröknek megfelelő lehetőségekkel. Azt tapasztalva, hogy az ide látogató turisták, csak a kötelező látnivalókat nézik meg, összefognának a helyi termelőkkel, vállalkozókkal, hogy olyan opciókat kínáljanak, amikkel áthatóbban megismerhetik a terület adottságait az idelátogatók.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Honlapjuk tanúsága szerint a 4-12 fős társaságok városnézések mellett akár különféle manufaktúrák, kézműves termelők, borospincék munkájába is betekintést nyerhetnek. Míg egyedi túrák esetén például bakancsos túravezetésre, csónakázásra, kajakozásra, gyalogtúrák szervezésére is lehetőség van. A folyamatosan bővülő KanyarGO Térképre már most több, mint negyvenen felkerültek, vállalva, hogy részt vesznek ebben az egész régiót átfogó és fejleszteni kívánó turisztikai lehetőségben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments