A nő diszkrét bája: kiemelt arany minősítés a Nyugdíjas Ki-Mit-Tud-on

Szabó Márton már negyedik alkalommal lépett fel az országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje döntőjén. Ezúttal kiemelt arany minősítést szerzett rímes prózájával, A nő diszkrét bájával. A most 91. születésnapját ünneplő Marci bácsi eddig nagyon aktív volt, hiszen tagja az Esze Tamás Nyugdíjas Honvéd Egyesületnek. Most átadta a helyét az irodalmi körben és a dalárdában a fiatalabbaknak. Első sikerét a Ki-Mit-Tud-on még 2016-ban szerezte, akkor ezüst minősítést kapott pikáns versével.

Marci bácsi, – aki szerdán töltötte be 91. életévét – saját szerzeményével lépett színpadra ezúttal Balatonszárszón. Kora miatt nem is mert arról nyilatkozni, hogy jövőre ismét megméretteti-e magát. A rímfaragás csak hobbi számára, bár prózáiból már jó pár született. Ezeket leginkább különböző ünnepi alkalmakra írja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Szabó Márton egyébként műszaki területen dolgozott nyugdíjazásáig. Felesége a legnagyobb kritikusa és segítője, aki elkíséri a versenyekre is. Együtt vannak jóban-rosszban, már 65 éve.

„Az első rímbeszedett prózámat 18 évesen írtam, majd munkám miatt következett egy hosszabb kihagyás. Végül, mint a Magyar Autóklub Váci Szervezetének titkára ragadtam ismét tollat. Bálunkon az éves beszámolót rímbe szedtem, és így mondtam el, sokak nagy örömére. De írtam Mikulásra köszöntőt és rímbe szedtem az új KRESZ szabályait is” – meséli.

Akkor kapcsolt igazán rá a prózaírásra ismét, amikor nyugdíjba ment és tagja lett a honvéd egyesületnek. Jelenleg 35-40 darab ilyen szerzeménye van, amelyeket talán egyszer egy kötetbe szedve mindenki olvashat majd.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Büszkén mesélte, hogy Vácot, szülővárosát és az Esze Tamás Honvéd Nyugdíjas Egyesületet mindig megemlítik a neve mellett, bemutatkozáskor. 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments