A váci kormánypárti képviselők most sem támogatták a fejlesztéseket

A váci ES TV híradója is beszámolt arról, hogy a képviselő-testület fontos fejlesztésekkel és felújításokkal kapcsolatos pénzügyi átcsoportosításokról döntött szerdán. Ám ezeket a kormánypártok négy önkormányzati képviselője most sem támogatta szavazatával – írja a vac.hu.

A költségvetési rendeletmódosítás előtti vitán az önkormányzati forrásból megvalósuló óvodafejlesztéseket okafogyottnak nevezte Mokánszky Zoltán (Fidesz-KDNP), majd megkérdőjelezte a Pannónia Ház felújításának indokoltságát is. A kormánydöntések okozta helyi elvonásokról azt mondta: „A kormányzat elvont, de hát, amit elvont, nem elvonta, hanem a vállalkozásoknál hagyta, amit a kkv-kat említett, hogy nem fizették be. Azt nem elvonta a kormányzat, mert nem a kormányzat nem fizette be.”

Válaszában Matkovich Ilona polgármester felhívta a képviselő figyelmét, hogy a kormánydöntések okozta bevételkiesésnek csak töredékét kapja vissza Vác állami támogatásként. A visszapótlás összeg például a két év alatt elvont gépjárműadó nagyságát sem éri el. A Pannonia Ház felújítását pedig az épület értékének növelése indokolta, különös tekintettel arra, hogy hamarosan Sajdik Ferenc gyűjteményének is otthont ad.

Ferjancsics László (Összefogás Vácért) alpolgármester ezután arra emlékeztette a fideszes képviselőt, hogy olyan váci fejlesztésekről döntenek, amelyért a Fidesz-KDNP-s képviselők is lobbiztak. Az átcsoportosítás lehetővé teszi többek között régóta elhanyagolt buszmegállók, továbbá a Szent István tér felújítását, kutyafuttatók létesítését, de az Iskolaváros évek óta megoldásra váró könnyebb megközelíthetőségét is.

A rendelet módosítását, így a tervezett fejlesztéseket a testület 11 igen szavazattal elfogadta – a Fidesz-KDNP képviselői nem támogatták. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments