Vácon folytatódott a Volánbusz jármű-fiatalítási programja

A vonat és az autós megoldás mellett a busszal történő ingázás is a leggyakoribb közlekedési formák közé tartozik a váciak és a környékbeliek esetében. Beszéljünk akár munkába járásról, rokonlátogatásról vagy csak szimplán turisztikai célzattal történő utazásról, az egyik legkézenfekvőbb opció a buszozás, amit ennek megfelelően az utóbbi évek során igyekeztek is fejleszteni az illetékesek. 

A Volánbusz 2018-ban indult jármű-fiatalítási programjának keretében eddig 1070 új és újszerű autóbusz állt forgalomba. A társaság 2021-ben 1665 busz beszerzésére indít közbeszerzési eljárást, amelyekből – az eljárások sikere esetén – várhatóan közel 700 meg is érkezik az év végéig. Ennek volt része a július 27-én Vácon hivatalosan is átadott 10 új MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós jármű. Ezek a közlekedési eszközök annak a 204 darabos flottának a tagjai, amelynek megvásárlásról még tavaly decemberben kötött megállapodást a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. a nyertes ajánlatot benyújtó MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Ennek a fejlesztési programnak a kapcsán szólalt fel Rétvári Bence országgyűlési képviselő is, aki elmondta, hogy a sok tömegközlekedő emberből adódóan a közlekedésre különösen nagy figyelem hárul ebben a térségben. „Ugyanolyan fontos a közúti autós és a vasúti közlekedés mellett, hogy a buszok közül is egyre többen most már korszerű buszok, a mostani tízzel együtt összesen 78 új, korszerű, a mai kor követelményeinek teljes mértékben megfelelő busz állt itt forgalomba.”

De nem csak ezt emelték ki az új autóbuszok kapcsán. Manapság egyre nagyobb figyelem övezi a környezetvédelemnek a kérdéskörét is. Világszerte az emberek egyre nagyobb prioritásként kezelik a levegőnek és a természetnek a megóvását és az azt szennyező, károsító elemekkel szembeni védekezést. „Még egy fontos része van a fejlesztéseknek. […] Ezek teljesen a mai környezetvédelmi előírásoknak megfelelő buszok, tehát sokkal inkább környezet kímélőbb buszok, mint a korábbiak, amelyeket leváltanak, lecserélnek.” – emelte ki az államtitkár.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Az átadón még Papp László, a Volánbusz Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese osztott meg néhány gondolatot, aki az előtte felszólalóhoz csatlakozva még az új járművek korszerűségére hívta fel a figyelmet. Példának okáért az eszközök légkondicionáló berendezéssel való felszereltségét hozta fel először, a nagy melegre való tekintettel is. De, mint hozzátette ezek az járművek nem csupán ebből a szempontból, hanem műszaki paramétereiket tekintve is minden igényt kielégítenek. „21. századi járművek, korszerű utastájékoztató berendezéssel. 51 ülő és 55 álló utas szállítására alkalmasak. A mozgáskorlátozottak számára a fel-le szállás a rámpával és az utazás közben a stabil helyzet biztosított.”

Az utazóknak így nem csak az opciói bővültek régiónkban, de némileg komfortosabbá is váltak lehetőségeik. Az új vonatok után most új buszokkal is megközelíthetőek a környező nagyobb települések. „Az országos szolgáltatási lefedettséggel rendelkező Volánbusz folyamatosan fejleszti járműparkját és a vasúttal összehangolt menetrendi kínálatát. Az elmúlt hetekben forgalomba állított 10 környezetkímélő, kényelmes és korszerű autóbusznak köszönhetően a térségben közlekedő csuklós kivitelűek 50 százaléka újult meg. A korszerűsítéssel éves szinten több mint 3 millió utas számára biztosítunk még kényelmesebb utazást.” – tette még hozzá a társaság vezérigazgató-helyettese.♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments