Felújíthatják a Budapest és Vác közötti vasútvonalat

Aki reggelente vonattal szokta megközelíteni Budapestet Vácról az pontosan tudja, hogy mekkora embertömeg szokott a peronon várni, majd felzsúfolódni a szerelvényekre. Az elmúlt időszakban ezeknek az ingázóknak pedig eléggé megnehezítette a dolgát, illetve változtatásra késztette jól megszokott reggeli menetrendjét a Nyugati-pályaudvar felújítása, amit bár korlátozásokkal, de július 18-ától újból birtokba vehettek az utasok. Azonban most ismételten egy, a váciakat is érintő tervnek jelentették be a kivitelezőit. 

A Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalnak a fejlesztése kapcsán egy már régóta érlelődő és elvégzendő munkáról beszélünk. Magyarország egyik legforgalmasabb szakaszán, amelyet naponta tízezrek használnak, a sínek leromlott állapota miatt a vonatok csak 60 km/h sebességgel közlekedhetnek. Míg az állomások és megállóhelyek állapota se azt a minőséget tükrözi, ami indokolt lehetne ilyen kihasználtság mellett. A beigért korszerűsítésekkel is ezekkel  problémákkal szeretnének valamit kezdeni és rájuk megoldást találni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  DUKE - Tavaszi tárlat Nagymaroson

A kiírt pályázatot végül a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. nyerte el. Az elképzelések szerint pedig számottevően bővül fog a vonal kapacitása, helyenként második vágány épül, nő a sebesség és megújulnak az állomások is. A felújítás után a veresegyházi vonalon az eddigiekhez képest háromszorosára nőhet az utasszám. A megbízatásuk 39 kilométer hosszú vonal felújításának tervezésére szól és eddig 3 milliárd 130 millió forintot szánnak rá, amely európai uniós forrásból áll majd rendelkezésre. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments