Junior kontinensbajnok váci játékosok

Szlovéniában rendezték a junior női kézilabda válogatottak Európa-bajnokságát. A sorozaton kiemelkedett a mezőnyből a magyar válogatott, amelynek keretében négy olyan játékos szerepelt, aki immár a Váci NKSE felnőtt NB I-es csapatát erősíti – írja a vac.hu.

Az ifj. Kiss Szilárd szövetségi kapitány által irányított magyar együttes összesen 7 találkozót vívott a tíz nap alatt. Csapatunk a csoportjában mindhárom összecsapását fölényesen nyerte a román, a cseh és a norvég együttes ellen. Így a mieink csoportelsőként, 2 vitt ponttal kezdhették a középdöntőt, ahol a horvát és a francia hölgykoszorú sem jelentett akadályt. A magyar lányok az elődöntőben a svédeket verték fantasztikus meccshajrával 33-26-ra, így bejutottak a vasárnapi fináléba.

A kontinensbajnoki címről döntő mérkőzésen az orosz válogatottal szemben az első félidőben nagy fölényben játszott csapatunk és folyamatosan növelte előnyét. A szünetre már féltucatnyi volt a magyar fór (17-11).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

A második játékrészben folytatta parádés játékát a magyar együttes és a találkozó kétharmadánál már nyolc góllal vezetett. A csapat vezére a kapuban bravúrok sorozatát bemutató váci Bukovszky Anna volt. Végül a mieink 31-22-es győzelemmel fölényesen nyerték meg az Európa-bajnokságot.
A aranyérmes magyar nemzeti csapat keretében négy olyan játékos kapott helyet, aki immár a Váci NKSE kézilabdázója: Ballai Borbála, Bukovszky Anna, Pálffy Anna és Világos Diána.

De nem csak ilyen pozitív hírek övezték a napokban a váci női kéziseket. A klub weboldalán osztottak meg hivatalos közleményt, miszerint a kéthetes felkészülési munka után közös megegyezéssel távozik a felnőtt csapat vezetőedzője Őze Beáta és az erőnléti edzője Szabó András.
A közlemény teljes szövege a vacinkse.hu weboldalon olvasható. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments