Nagy érdeklődés a városismertető nyílt napon

A tavalyi premierhez hasonlóan, idén is nagy siker volt a „Vác a Tiéd!” nevet viselő városismertető nap. Kicsik és nagyok, párok és családok látogatták meg szombaton a nyitott kapukkal őket váró Városházát és vettek részt a kísérőprogramokon – írja a vac.hu.

Az esemény nem titkolt célja volt, hogy a váciakat még közelebb hozza városunkhoz. És mivel egy év alatt több, mint kétezerrel nőtt Vác lakossága, ez a népszerű rendezvény is hozzájárult a friss váci polgárok tájékoztatásához.

Köszöntőjében Matkovich Ilona örömmel üdvözölte az immár a vírus miatti korlátoktól mentes program résztvevőit. A polgármester elmondta: elsősorban a közelmúltban Vácra költözőknek és kiemelten a gyermekeknek szervezték meg ezt a nyílt napot is, amely fő programjait ismertetve kívánt mindenkinek jó szórakozást.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Dávid Erika: „Bízom benne, hogy sikerül példát mutatnom a fiatalabb és idősebb generációnak egyaránt”

A nap folyamán a gyermekeket ismereteket fejlesztő játékok és interaktív kiállítás várta, de a lufihajtogató bohóc sem tétlenkedett és a gólyalábas figurák is ámulatba ejtettek kicsiket és nagyokat egyaránt. Az érdeklődők több csoportban ismerkedhettek meg a Városháza barokk épületével, járták be a patinás termeket.

A panorámabusz utasai a várossal, a belvárosi séta résztvevői a barokk középületekkel, azok történelmével ismerkedhettek. Az egésznapos ingyenes programkavalkádot a Katáng együttes nagy sikerű koncertje zárta. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments