Rendkívüli ülés: elfogadták a szent István tér felújítási tervét is

Mint ismeretes, az éves munkaterv és a korábbi évek gyakorlata szerint, Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete a júliusi tanácskozását követően csak szeptemberben tart előre tervezett ülést. Mivel néhány halaszthatatlan ügy határideje ennél korábbi, július 27-re rendkívüli tanácskozást hívott össze Matkovich Ilona. Az ülésről a kormánypárti képviselők távol maradtak – írja a vac.hu.

A polgármester elsőként ismertette a javasolt napirendi témák rendkívüli megtárgyalásának indokait, majd az elfogadott napirendi sor szerint féltucat előterjesztést vitatott meg a grémium és hozott ezekben döntéseket.

Az Idősek Otthona és Klubja korábbi igazgatói pályázatának eredménytelensége miatt új pályázat került kiírásra. Szmolár Attila kapott megbízást arra, hogy október 31-ig irányítsa az intézményt. Vác belép a Magyar Petőfi Sándor Társaságba és a Petőfi Emlékhelyek Országos Találkozójára Inotay Gergely alpolgármestert delegálja.

Több mint száz parkolóhely kialakítása végett jelölt meg az Iskolavárosban több mint 11 ezer négyzetméteres területet egy beruházó, ám mivel ez az építési szabályzat szerint sportolási célú különleges övezetnek számít, a testület nem fogadta el a terület parkolóvá alakításának tervét.

Az önkormányzat korábban már egyetértett a Szent István téri felújítás környezetalakítási elképzeléseivel. Az ez alapján elkészített tervet – mely két ütemben valósítaná meg a felújítást – most szintén elfogadták. Végül a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kérésére egy testületi határozat visszavonásával zárult a rendkívüli ülés.

Az idei éves munkaterv alapján a képviselő-testület szeptember 22-én tart legközelebb ülést. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments