Soltész: a pálosok 750 éve teremtenek értéket Magyarországon

Tizenegy évvel ezelőtt, amikor a kormány megkezdte munkáját, elhatározta, a legfontosabb cél, hogy értéket teremtsen, mint a pálosok 750 éve Magyarországon – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Márianosztrán – írja az MTI.

Soltész Miklós a Boldog Özséb-program keretében megújult pálos kegytemplom és plébániakert átadásán arról beszélt, hogy ma értéktelenné akarják tenni azt a több ezer éves ószövetségi és újszövetségi tanítást, amely mindenki szívébe bele van vésve, a nem hívő emberekébe is.

A teremtett világ, a tízparancsolat törvényei ott vannak minden ember szívében, lelkében, még akkor is, ha bűnösen éljük meg a világot – fogalmazott. Fontos ezekért az értékekért ma kiállni, mert akkor az értéktelen dolgok egy vagy két évtized múlva el fognak tűnni, de ezért mindenkinek a maga helyén el kell végeznie saját feladatát – fűzte hozzá az államtitkár.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Visszatérhet Petrovics László Nagymaros élére

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője azt mondta: szükség van az olyan helyekre, mint a most átadott pálos kegytemplom és plébániakert, amely a kereszténység nemzetmegtartó erejét segíti, mert folyamatosan támadják és megpróbálják háttérbe szorítani mindazt, ami a keresztény örökség, a keresztény identitás része Európában. A genderideológia szép lassan belopakodik a mindennapi életbe – folytatta -, ezért ma ismét szükséges megvédeni a vallásszabadságot, „mert mi, keresztények a saját meggyőződésünket már csak büntetőjogi következményekkel való szembenézéssel vallhatjuk meg”. Szerencsére Magyarországon még nincs ilyen, de Európában már láthatunk erre példákat – jelentette ki az államtitkár.

Puskás Róbert Antal pálos tartományfőnök azt mondta, hogy a kegyhelyek ma nagyon fontos szerepet foglalnak el az egyházban a megújulás és az evangelizáció szempontjából. Olyan jövő előtt állunk, amelyben még nagyobb szükség lesz biztos pontokra, ahol önmagára és Istenre talál az ember, amikor minden megkérdőjeleződik és az emberek újra keresni fogják a gyógyulás és a normalitás forrásait – fogalmazott. Az egyház szent helyei lesznek ezek a biztos pontok – tette hozzá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Visszatérhet Petrovics László Nagymaros élére

A Boldog Özséb-program egy 2019-ben indult hároméves projekt, amely a magyar pálos rend fejlesztéseit, kulturális tevékenységeit foglalja magába, és a kormány támogatásával valósul meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments